Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om utsläpp av farligt ämne vid Shell Rocklunda

Räddningstjänsten larmades till Shellmacken på Rocklunda på torsdagskvällen efter att bakaxeln på en tankbil gått sönder. Tankbilen riskerar att läcka stora mängder bensin, varför trafiken letts om på platsen.

Annons

Den havererade tankbilen vid Shell Rocklunda.

Vid 19.56 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till E18-avfarten vid Shell Rocklunda. Enligt de inledande uppgifterna till SOS Alarm skulle ett utsläpp av ett farligt ämne ska ha skett.

Men det visar sig inte riktigt vara fallet. I själva verket handlar det om en tankbil som riskerar att läcka.

– Det är en tankbil vars bakaxel gått sönder och det är tryck på tanken så föraren är orolig att den ska springa läck, säger Per Andersson, inre befäl på Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Vad är er uppgift på plats?

– Vi spärrar av och stänger av och polisen får leda runt trafiken. Sedan förbereder man genom att täta närliggande dagbrunnar ifall det skulle bli ett läckage.

När VLT pratar med räddningstjänsten igen vid 22.30 står tankbilen fortfarande kvar på platsen i väntan på att en annan tankbil ska komma och pumpa över bensinen.

– När den dyker upp kommer vi att åka ut för att vara med till en början, i och med att bilen är så pass trasig i bakaxeln. Ser det ut att gå bra så lämnar vi igen, säger Per Andersson.

Hur illa hade det här kunnat gå?

– Hade det varit som värst hade det kunnat bli läckage i tanken och vi hade fått ut ett antal kubik i bensin. Det hade dels varit en miljöskada men hade även kunnat innebära en fara rent explosivt.

Räddningsarbetet höll på långt in på natten.

– Vid 00.45-tiden var vi klara på plats. Men då var fortfarande bärgaren kvar, säger Gunnar Henriksson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Mer läsning

Annons