Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man med skarpladdat skjutvapen greps – körde in i polishuset förra helgen

Den 32-årige Västeråsare som tidigare körde rakt igenom polishusets utfartsport stoppades under söndagsförmiddagen, den här gången med ett skarpladdat skjutvapen i bilen.

Annons

Som VLT tidigare har skrivit körde den 32-årige Västeråsaren rakt genom polishusets utfartsport för utryckningsfordon på Västgötagatan under söndagskvällen, den 19 mars.

32-åringen uppgav då att han hade känt sig jagad av flera personer och kört genom porten för att få hjälp av polisen. Trots det fick mannen för sig att den polisman som mötte upp inne på gården skulle skjuta honom. Enligt polisen uppträdde mannen mycket forcerat och förvirrat och misstänktes för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Då togs beslut att överlämna mannen för vård, och polisen behöll bilnycklarna.

Det hindrade dock inte 32-åringen att ge sig ut i trafiken igen under söndagsförmiddagen, den 26 mars.

Flera personer hade under förmiddagen ringt till polisen eftersom de känt sig hotade av 32-åringen. Mannen som körde omkring i en bil stoppades av polis vid Hälla. Enligt första uppgifter från polisen stoppades han vid Skrapan, men det var alltså fel.

Eftersom han även den här gången uppträdde förvirrat och det fanns misstankar om att han var drogpåverkad togs beslut att 32-åringen skulle köras till sjukhuset. När poliserna tittade igenom bilen hittades dock ett skarpladdat skjutvapen.

Enligt Lennart Sjöstrand, vakthavande polisbefäl i Västerås, är 32-åringen välkänd av polisen. Han har vid ett tidigare tillfälle skjutit från sin balkong eftersom han känt sig jagad av personer utanför.

Efter blodprov fördes han till polishuset för förhör, gripen för bland annat vapenbrott. Det utfärdades också en husrannsakan för att kontrollera att han inte har fler vapen.

Vid lunchtid kunde han förhöras. Efter det beslutade åklagare att släppa honom. Han är dock fortsatt misstänkt för vapenbrott, drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Den jourhavande åklagare som har tagit beslutet vill inte kommentera ärendet.

Det förelåg inte heller skäl att besluta om tvångsvård.

För Plus-kunder och prenumeranter: Drogad man med skarpt vapen släpptes efter förhör – anses ofarlig

Mer läsning

Annons