Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många skadade i Hummelsta

Minst åtta personer skadades i seriekrocken vid Hummelsta på lördag eftermiddag.

Annons

Fyra bilar var inblandade i krocken på E18, mellan Enköping och Västerås, i höjd med Hummelsta på lördag eftermiddag.

Det var strax före fem på eftermiddagen som en bil försökte vända vid en katastroföverfart, alltså den plats i mitten av motorvägen som finns till för räddningsfordon. Bilen blev påkörd bakifrån i samband med vändningen. Sammanlagt fyra bilar på väg mot Västerås krockade.

Per Lundström bor i närheten och på lördag eftermiddag var han ute för att flytta sina hästar mellan två hagar intill motorvägen.

- Det händer varje dag att folk vänder just där, och det smäller ju nu och då. Det är för att det är så dåligt skyltat i Enköping att folk hamnar fel, säger han.

Fyra personer fördes till sjukhuset i Västerås efter olyckan, tre till Akademiska sjukhuset i Uppsala, och en person till lasarettet i Enköping. Ingen av de skadade är hemmahörande i Västmanlands län.

Ett barn skadades allvarligt och flögs i helikopter direkt till Uppsala. Barnet vårdades fortfarande på intensivvårdsavdelningen på söndagen. De andra sju klarade sig med lindriga skador.

Det har förekommit uppgifter om att ytterligare en person skadades i olyckan, men det har inte gått att få bekräftat under söndagen.

Mer läsning

Annons