Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny misshandel i Arboga

(Uppdaterad 13.07) Misshandel och knivskärning i fredags och i söndags kväll var det dags för nästa misshandel i Arboga som orsakade ett stort polispådrag. En 18-åring sitter nu anhållen för misshandel och försök till utpressning.

Annons

Två män, 19 respektive 21 år, hade stämt träff med en 18-årig bekant på en parkeringsplats vid Västermovägen, söder om centrala Arboga.

När de två kom dit möttes de av 18-åringen, samt en för dem okänd man. Enligt polisrapporten började 18-åringen misshandla 19-åringen och kräva honom på pengar. Hans kompis, 21-åringen, kom till undsättning och då fick också han motta slag från 18-åringen. Polisen larmades till platsen, men när de kom dit hade de båda gärningsmännen hunnit avlägsna sig.

- Omständigheter kring varför de skulle träffas och vid just den här platsen är för tidigt att svara på, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid Polisen i Västmanland

En åklagare anhöll 18-åringen i sin utevaro under natten och vid 4-tiden på måndagen kunde polisen gripa honom i en lägenhet i Arboga. Efter förhör beslutade åklagaren att anhållan skulle kvarstå och mannen är nu misstänkt för misshandel och försök till utpressning.

Enligt Johanna von Wowern finns det vittnen till händelsen. Polisen arbetar också med att försöka få svar på vem den andre gärningsmannen är.

Även han ska enligt uppgifter till Johanna von Wowern ha medverkat i misshandeln.

Mer läsning

Annons