Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilen fick sladd – föraren smet från platsen

Räddningstjänsten och polis kallades till en trafikolycka vid Skallbergsmotet vid 11-tiden på söndagen.

Annons

Bilisten förlorade kontrollen över sitt fordon av någon anledning och hamnade långt upp på slänten mot avfarten.

Det visade sig att en bilist av någon anledning fått sladd och på något sätt lyckats hamna ganska högt upp på slänten mot avfarten, med bakhjulen uppe på slänten vid Skallbergsmotets avfart för trafiken österifrån mot norr.

Räddningstjänsten konstaterade att bilisten av någon anledning valt att försvinna från platsen och kunde därefter konstatera att ingen annan fanns i bilen – ingen skadades fysiskt vid olyckan.

Flera vittnen såg hur bilisten sprang från platsen. Flera polispatruller sökte efter honom, bland annat med hund, utan resultat inledningsvis.

Polisen tog därefter kontakt med bilägaren som berättade att han lånat ut bilen till en kompis. Därefter kontaktade polisen kompisen och man kunde reda ut situationen.

Det visade sig att bilföraren, en 27-årig man, hade lov att köra bilen, hade giltigt körkort, var nykter och misstänks inte för att ha varit påverkad av något annat förbjudet. Det är inte helt utrett varför han valde att springa från platsen – det kan bero på ett missförstånd, det kan bero på att han chockades av olyckan.

Preliminärt misstänks han för smitning från olycksplats, men inte för något annat brott. Den fortsatta utredningen får visa om han hade något giltigt skäl för att lämna olycksplatsen.

Fotnot: Inledande uppgifter gav vid handen att olyckan inträffat på Emausmotet i riktning mot Enköping. De uppgifterna ändrades tämligen omgående av Trafikverket; olyckan inträffade vid Skallbergsmotet i riktning mot Hallstahammar.

Mer läsning

Annons