Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E18 öppen igen – efter fem nya olyckor

Vid 19.21 fick SOS ett larm om en trafikolycka på E18 i närheten av Västjädra. När polis och räddningstjänsten kom till platsen visade det sig att det var inte mindre än fem bilar som kört av vägen på olika ställen längs den glashala vägsträckan.

Annons

Läs också: Trafikolycka på E18/E20 – flera fordon inblandade

Läs också: Singelolycka på E18/E20 – en person skadad

En av flera avåkningar i det hala väglaget, som under kvällen orsakade problem med framkomligheten på bland annat E18.

Den första inrapporterade olyckan inträffade på E18 mellan avfart 126 och 127 i höjd med Västjädra. När räddningstjänsten och polisen kom till platsen upptäckte man att det handlade om hela fem olika olyckor.

– Det var jättehalt på platsen och vi kunde räkna till fem olika bilar som oberoende av varandra åkt av vägen, säger Maria Ruble, befäl på Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Vid den första olycksplatsen var det ingen person kvar vid bilen. Vid de andra olyckorna hade bilisterna stannat kvar vid olycksplatsen. I nuläget finns det inga uppgifter om några personskador i samband med olyckorna.

Det rådde till en början mycket begränsad framkomlighet kring olycksplatserna.

– Det var stopp i båda riktningarna en stund sen har man försökt börja släppa på lite trafik i riktning mot Köping, men det är fortfarande mycket begränsad framkomlighet, säger Emil Berggren, inre befäl på Mälardalens Brand- och Räddningsförbund.

I samband med bärgningsarbetet stängdes Europavägen av helt och trafiken leddes om via Kolbäck. Under tiden sattes även saltbilar in för att försöka bekämpa den värsta is- ioch snöhalkan.

Räddningstjänsten uppmanade tidigt under kvällen alla bilister som hade möjlighet att stanna hemma.

– Det är väldigt halt vid platsen och vi har saltbilar på väg. Vi uppmanar trafikanter att hålla sig hemma om möjligt, förklarade Emil Berggren på Mälardalens Brand- och Räddningsförbund.

Under tisdagen har det inträffat flera olyckor runt om i länet.

Läs också: Trafikolycka på E18 – bil med sommardäck körde av vägen

Läs också: Personbil fick motorstopp utanför Surahammar

Mer läsning

Annons