Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren avled efter mc-kraschen i centrala Västerås

En motorcyklist avled efter en singelolycka på måndagseftermiddagen. Ungefär samtidigt inträffade en olycka på E18. Förarna verkar ha en koppling till varandra.

Annons

TV: Här är VLT:s livesändning några minuter efter olyckan. Då var mannens skadeläge ännu oklart.

Olyckan utlöste ett stort räddningspådrag.

Vid 14.42 på måndagen kom ett larm om en mc-olycka på Östra ringvägen i höjd med Culturen i Kopparlunden.

En mc-förare körde in i ett relativt nybyggt kontorshus strax bortom Culturen i riktning mot Kopparbergsvägen.

Personalen fick göra hjärt-lungräddning på plats, därefter fördes den mycket svårt skadade mannen till sjukhus. Räddningstjänsten sanerade olycksplatsen från olja och motorcykeldelar.

MC-föraren kunde identifieras som en man född 1974. Enligt vad polisen kunnat utröna har motorcyklisten före olyckan hållit mycket hög hastighet. I samband med att han väjde för en annan bilist tappade han kontrollen över motorcykeln, körde över en trottoar och in i ett hus.Trots intensiva insatser av sjukvårdspersonal på plats och på Västmanlands sjukhus kunde mannens liv inte räddas. Mannens anhöriga har underrättats om dödsfallet. Polisen har tagit motorcykeln i beslag för teknisk undersökning och pratat med flera vittnen.

Ungefär samtidigt som mc-olyckan inträffade, skedde också en annan olycka på E18 i höjd med Västjädra. Föraren, en man i övre 50-årsåldern, misstänks för rattfylleri. Han tros även ha en koppling till motorcyklisten. Även motorcyklisten misstänks ha varit påverkad vid olyckstillfället.

– Bilen som krockade på E18 ägs av mannen som har krockat med en mc på Östra ringvägen. På något vis har de haft med varandra att göra, säger Mats Länn.

Motorcykeln krockade med fasaden. I samband med räddningsarbetet sanerade räddningstjänsten platsen från bensin och olja som läckt ut från motorcykeln.

Mer läsning