Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra bilar inblandade i kökrock på E18/E20 – en förd till sjukhus: "Det var glashalt"

Vid 22.08 på tisdagskvällen inträffade en trafikolycka på E18/E20 utanför Arboga.

Annons

Läs också: En person inblandad i singelolycka på E18/E20

Olyckan inträffade på E18/E20 i höjd med trafikplats Sätra, i riktning mot Örebro. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till olycksplatsen, där flera bilar var inblandade.

– Det var fyra bilar med omkring åtta personer inblandade, men det var inga allvarligare personskador. Det var glashalt på platsen, säger Andreas Martinell, styrkeledare vid räddningstjänsten.

– Det var någon form av kökrock, förmodligen någon som har fått sladd och gått in i vajerräcket och sedan har de andra kört rakt in. Tre bilar fick bärgas, en fjärde var körduglig, men det var nog en ordentlig smäll, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Polisen uppger att en kvinna i 45-årsåldern fördes med ambulans till sjukhus i Örebro, för en kontroll.

Under räddnings- och bärgningsarbetet var det totalstopp i trafiken och trafikanterna uppmanades att köra den gamla sträckningen av Europavägen från Arboga och över Götlunda för att ansluta till E18/E20 igen väster om olycksplatsen.

Strax före midnatt släpptes trafiken på igen.

Under tisdagskvällen har ett flertal trafikolyckor inträffat på Europavägen mellan Västerås och Örebro – det har varit mycket svåra trafikförhållanden med snömodd och på sina ställen extrem ishalka.

Läs också: E18 öppen igen – efter fem nya olyckor

--------------------------------------

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor.

---------------------------------------

Nu har Bbl/AT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera Bbl/AT:s nya app här.

---------------------------------------

► Läs fler blåljusnyheter här

För prenumeranter och Plus-kunder: 42-åriga kvinnans måltavla: "Så fort jag ifrågasatte något blev hon rasande"

Mer läsning

Annons