Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka utanför förskola: ”Den här infarten är farlig”

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Kristinagatan söder om Djäkneberget strax före klockan åtta på onsdagsmorgonen.

Annons

Anledningen är att det inkommit larm om att en person hade blivit påkörd.

Olika uppgifter om vad som hänt cirkulerade inledningsvis. Det visade sig dock att en 17-årig yngling på moped som kom körande uppifrån backen, i hög fart enligt vittnen, hamnat i svårigheter i samband med att en bil svängde och ynglingen bromsade. Mopedens hjul hamnade dock på våta löv och mopeden körde in i den stillastående bilen varpå ynglingen ramlade av.

Han föll dock till marken och fördes till sjukhus med ont i en arm och skador som preliminärt betecknas som lindriga.Polisen misstänker inte något brott i samband med olyckan.

Juha Överkvist blev vittne till olyckan sedan han lämnat barn på den närbelägna förskolan:

– Den här infarten är lite farlig, de skulle bygga ut den faktiskt. Det är jättemycket folk som lämnar barnen här. De borde bygga ut den så det blev en säker in- och utfart.

Läs mer:

Cyklist påkörd i korsningen Allmogevägen – Vedbovägen

Polisen undersökte olycksmopeden och dirigerade trafiken förbi olyckan.

Juha Överkvist blev vittne till olyckan i samband med att han lämnade barn på den närbelägna förskolan. Han anser att trafiksituationen vid olycksplatsen behöver ses över.

Mer läsning