Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traktor körde in i bommar vid järnvägen i Köping

Klockan 13.22 fick SOS ett larm om olyckan på Sjötullsvägen i Köping. Olyckan medför tågförseningar på Mälarbanan under tisdagseftermiddagen.

Annons

Det var vid plankorsningen vid Sjötullsvägen som ett traktorekipage körde in i nedgående bommar. Ingen människa skadades vid händelsen men trafiken stängdes av och hänvisades till andra vägar medan bommen reparerades.

Enligt brandkårens räddningsledare på platsen, Magnus Pettersson, har traktorföraren uppgett att han inte noterat att det blinkade och när hans ekipage kommit upp på spåret tog de nedgående bommarna i släpets bulkbehållare och bröts av. Traktorföraren valde då att fortsätta förbi järnvägskorsningen i stället för att bli stående.

En cyklist som stannat vid bommarna uppges ha sett hela händelsen och bekräftar traktorförarens redogörelse.

– Vi kommer att reparera bommarna provisoriskt så att korsningen kan användas tills Trafikverkets personal hinner hit med en ny bom, berättar Magnus Pettersson.

Olyckan innebär att tågen på Mälarbanan på sträckan Örebro-Västerås-Stockholm och omvänt som ska passera Köping drabbas av vissa förseningar på grund av reparationsarbetet.

Den avbrutna bommen kunde snabbt repareras provisoriskt så att trafiken på nytt ska kunna släppas på.

Den nedgående bommen träffade traktorns släp och bröts av. Föraren körde undan från spåret och kunde på så vis undvika en långt allvarligare olycka.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta bblat.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Mer läsning

Annons