Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Översvämning på Tallmätargatan

Ett vattenrör brast utanför Vianor och hela vägen är avstängd i båda riktningarna.
Vid 20-tiden var vattenledningarna lagade och man höll på att fylla igen de grävda groparna. Avspärrningen beräknas vara hävd vid midnatt.

Annons

Det var strax efter klockan 13.30 på fredagen som SOS fick larm om att det kom upp vatten ur gatan genom ett hål som var stort som ett brunnslock.

– Vi har för närvarande spärrat av det. Vi är oroliga för att det är underminerat, förklarade Björn Svensson, inre befäl på räddningstjänsten, vid 13.50-tiden:

– Vi har begärt asisstans från Mälarenergi.

Tio minuter senare hade Mälarenergi stängt av vattnet.

– När något sånt här sker är det viktigaste att stoppa flödet av vattnet för att sedan kunna identifiera varför läckan uppstått. Innan man vet hur läckan uppstått är det svårt att säga hur den kommer att åtgärdas, berättade Jocke Höök, pressansvarig på Mälarenergi.

En kort stund senare hade Mälarenergi hittat orsaken till läckan.

– Det är en vattenledning i marken som brustit. Vi ska sätta igång och gräva, sade Jocke Höök vid 14.22.

Man gräver för att man ska komma åt vattenledningen och kunna byta ut den del som är trasig. Arbetet fortgår under fredagseftermiddagen.

Hur länge kommer arbetet att pågå?

– Till midnatt är den nuvarande uppskattningen, säger Jocke Höök.

Vattnet är också avstängt för några fastigheter på Tallmätargatan.

– Avbrottet för några få fastigheter kommer att vara under arbetets gång. Det ska inte vara några privatpersoner som blir drabbade, säger Jocke Höök.

Anledningen till det är att det är industri- och kontorsfastigheter som ligger i området.

Räddningstjänsten rapporterade också att gatan fortfarande var avspärrad eftersom den var för farlig att köra på grund av hålet och misstankarna om att vägen kunde vara underminerad.

Mer läsning