Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Ett fult brott

Polisen har ännu inte hittat något motiv till det grova överfallet på en kvinna sent på onsdagskvällen i Västerås.

Annons

Kvinnan överfölls, som vlt.se tidigare berättat (se artikel här intill) på Köpingsvägen av tre ynglingar då hon cyklade hemåt från centrum vid 22.45.

Ynglingarna kallade kvinnan fula saker och rispade henne ytligt på armar och ben med en kniv - tillräckligt för att hon skulle börja blöda ymnigt av såren - innan de tog hennes handväska och flydde från platsen.

Innan dess hade de dessutom - ett mycket förslaget sätt bland rånare - skurit av axelbanden på hennes topp. På så vis - liksom om man skär av livrem på byxor - säkerställer man som rånare att rånoffret får svårt att springa efter.

Enkelt uttryckt får rånoffret välja mellan att hålla byxor/klänning uppe, eller att jaga rånare.

Polis tillkallades direkt och kunde bara minuter efter brottet gripa två pojkar, 15 och 16 år gamla samt en 20-årig ung man som misstänkta för brottet.

Den utsatta kvinnan var inte allvarligt skadad, hon avböjde ambulanstransport till sjukhus och ville i stället skjutsas hem till sin man.

Under natten till torsdagen har de tre förhörts, efter inledande förhör anhölls de av jourhavande åklagare, misstänkta för rån.

- De känner inte kvinnan, hon har aldrig sett dem förut, säger Stefan Forsberg vid Västmanlandspolisens krimjour. Han tycker själv att den råhet de tre visat vid rånet är anmärkningsvärd:

- Det är ett mycket fult brott. Jag vet faktiskt inte varför de gjort så här. Alla har varit med och gjort vissa saker. Någon har varit mer aktiv i vissa lägen, men alla är ju med om brottet.

Stefan Forsberg poängterar att de tre nu anhållna är att betrakta som misstänkta och att han talar om det rånarna gjort - den fortsatta utredningen får visa om de tre nu anhållna är identiska med rånarna.

De tre anhållna misstänkta är kända av polisen sedan tidigare och inte släkt med varandra. Motivet till rånet kan i grunden vara ekonomiskt, men varför rånarna gått till sådant angrepp mot kvinnan är ännu okänt:

- Det kan vara så att en börjat och de triggar varandra så de gör värre saker för att imponera på varandra, säger Stefan Forsberg.

Mer läsning

Annons