Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen trodde att det var en bomb

Polisen fick paket i brevlådan - ringde bombtekniker.

Annons

På morgonen kom ett misstänkt farligt föremål in till polisstationen i Västerås. Det var ett tejpat paket, 5-10 centimeter tjockt och cirka 20 x 30 centimeter stort. Avsändaren var okänd. 

Innan paketet hade hunnit öppnas helt började personalen ana att något inte stod rätt till. Öppnandet avbröts och paketet flyttades till en hall där polisen tvättar sina bilar. Sedan spärrades hela hallen av.

- Vi förstod ganska snabbt att det här var något utöver det vanliga, säger Jimmy Lindvall på polisens Länskommunikationscentral.

Personalen tog kontakt med bomtekniker i Stockholm. De skickade bilder på paketet och fick råd från experterna. Det fanns handskrivna meddelanden.

- Texten var kryptisk och det hela kändes lite märkligt. Varför skulle någon skicka ett sådant här paket till oss, med handskrivna meddelanden? I det läget chansar man inte, säger Jimmy Lindvall.

Med hjälp av en bombrobot kunde paketet undersökas. Det konstaterades att innehållet var ofarligt. Polisen vill inte avslöja vad som fanns inuti paketet, av utredningstekniska skäl.

-  Det var någonting inlindat i en låda med lock och det var ofarligt. Mer kan jag inte säga. 

Paketet har tagits om hand av polisens tekniker och en anmälan har upprättats om olaga hot mot grupp. I nuläget finns ingen misstänkt avsändare. 

Mer läsning

Annons