Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så hittades Elena Åsbergs misstänkte mördare – polisen "chans-googlade"

Artikel 24 av 55
Mordet i Surahammar
Visa alla artiklar

Strax efter att Elena Åsberg, 55, mördats sågs en vit firmabil lämna återvinningsstationen i Surahammar i hög fart. Vittnen lyckades se ett par siffror av telefonnumret som fanns vid loggan på firmabilen – vilket ledde till att den misstänkte mördaren hittades, skriver Aftonbladet.

Annons

Återvinningsstationen på Omvägen i Surahammar där 55-åriga Elena Åsberg mördades den 1 augusti.

Förskolläraren Elena Åsberg mördades i den brutala attacken på Omvägen i Surahammar tisdagen den 1 augusti. En 30-årig man misstänks för mordet.

En av vittnesuppgifterna som ledde fram till gripandet var en vit firmabil som setts lämna platsen i hög hastighet i samband med attacken, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Vittnen ska ha lagt märkte till företagsloggan och ett telefonnummer som ska ha stått skrivet vid fordonets bildörrar – dock hann vittnena bara se ett antal siffror av numret.

Elena Åsberg.

Polisens utredare ska ha googlat efter företag med liknande telefonnummer under mordkvällen. Dagen efter lyckades man få en träff på ett möjligt företag och polisen kontaktade firmans vd som uppgav att man har fyra företagsbilar. Ingen av bilarna skulle dock befinna sig i Surahammar.

Av ren chansning åkte utredarna ut till de anställdas hemadresser för att kontrollera deras fordon. Och när polisen undersökte en av bilarna hittade man blodfläckar, enligt källor till Aftonbladet.

Tidningen skriver vidare att föraren av bilen togs med till polisstationen för förhör. Efter förhöret anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för mordet på Elena Åsberg, mannen förnekar brott. Polisen vill dock inte bekräfta dessa uppgifter.

Läs mer:

30-åringen häktas misstänkt för mordet i Surahammar

Felparkering kan ligga bakom mordet i Surahammar

Förskolläraren Elena, 55, mördad på öppen gata: "En enorm förlust för oss alla"

Alla artiklar i
Mordet i Surahammar

Offret: Kvinna i 55-årsåldern

►Bostaden avspärrad

Annons