Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista ”falska” rånaren gripen

Den sista misstänkta i insider-kuppen mot Coop på Önsta Gryta har nu gripits. En 20-årig man anmälde sig själv till polisen på tisdagseftermiddagen.

Annons

Det var måndagen den 26 juli som tre män tog sig in i butiken, misshandlade det ensamma butiksbiträdet med ett järnrör och verkade tvingade honom att öppna kassaskåpet.

Polisen fattade dock misstankar mot att rånet inte var vad det såg ut att vara när man granskade övervakningsfilmen från butiken. Bland annat lämnade det 20-åriga biträdet dörrarna öppna så att de tre männen kunde ta sig in i butiken. Mannen har sagt att han blivit tvingad till att medverka i det falska rånet.

-Jag vill inte gå in på detaljerna. Han förnekar brott, men medger att det har gått till på det viset, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström.

Butiksbiträdet, som sedan i söndags är häktad, har i förhör valt att namnge ”rånarna”. I söndags anmälde sig en 18-årig man till polisen efter att han fått veta att han var efterlyst. På tisdagen följde 20-åringen i hans spår.

Häktningsförhandling kommer att hållas mot 18-åringen på onsdagen och enligt Carl-Johan Norström kommer även 20-åringen troligen att begäras häktad. Sedan tidigare sitter förutom butiksbiträdet en 19-årig man häktad. Samtliga fyra misstänks för grov stöld.

Annons