Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulen bil från Västerås i biljakt som slutade i brand – två män gripna för rån

Under torsdagskvällen fick polisen in ett larm om en stulen bil. Bilen som befann sig på väg E18 mot Stockholm visade sig ha blivit stulen i Västerås under vapenhot.

Annons

Polisen i region mitt fick under torsdagskvällen hjälp av sina kollegor i region Stockholm i ett efterföljande. Tidigare under kvällen hade polis larmats efter att en man blivit rånad på sin personbil. Två män och en kvinna tilltvingade sig bilen vid Vallby centrum genom att hota mannen med ett vapen.

– Det var ett rån på Vallby centrum. Ett vapen var inblandat. Utanför länet greps tre personer, säger Christina Hagström, stationsbefäl vid polisens utredningsjour.

Under natten förhördes personerna. Kvinnan släpptes tidigt på morgonen, men är fortsatt misstänkt. De två männen är anhålla.

Till Aftonbladet säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl på polisen i region mitt, att det var en civilpatrull som fick syn på bilen på E18 på väg mot Stockholm och började följa efter.

Biljakten fortsatte fram till länsgränsen mellan Stockholm och Uppsala län där bilen körde av motorvägen och tillbaka västerut. I samband med att bilen lämnades tändes även bilen på. Kort därefter att förstärkningen från Stockholm anlände kunde man gripa tre personer. Gripandet kunde genomföras odramatiskt.

Det handlar om två män i åldrarna 21 och 26 år gamla och en 21-årig kvinna som är kända av polisen sedan tidigare.

De tre biltjuvarna greps för rån men är också misstänka för flera andra brott: tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse genom brand samt vapenhotet i Västerås under kvällen.

Mer läsning

Annons