Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre döms för apoteksstöld

Tre unga män döms för den grova stölden mot Apoteket Vingen på Viksäng den 21 oktober. Två av dem får fängelse.

Annons

De tre männen, varav en nyss fyllt 18 och de övriga är 20 och 21 år gamla, döms också för diverse andra brott. Alla tre har tidigare gjort sig skyldiga till brott.

De döms främst för den grova stölden mot Apoteket Vingen den 21 oktober. Då rusade de tre in på apoteket med nerdragna huvor för ansiktet och ropade att de skulle ha vissa narkotikaklassade läkemedel.

De kom över hundratals narkotikaklassade tabletter och en summa kontanter och försvann, men kunde snabbt gripas av polis.

Tingsrätten anser att det hela är en rånliknande situation, även om inga vapen eller hotelser förekom, och kallar brottet både grovt och hänsynslöst.

Endast en av de tre - den yngste - medgav att han varit inblandad i rånet, men tingsrätten fann det bevisat att alla tre var skyldiga.

Den 21-årige mannen döms till åtta månaders fängelse för grov stöld, stöld och narkotikabrott. Han frias från ett villainbrott han åtalats för.

Den 20-årige mannen döms till sex månaders fängelse för grov stöld och narkotikabrott. Han ska också avtjäna drygt en månad av tidigare villkorligt medgivet straff.

Den 18-årige mannen - eller kanske snarare ynglingen - döms till skyddstillsyn med skyldighet att vara med i behandling mot drogmissbruk.

Mer läsning

Annons