Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsare misstänkt i indrivningsliga

En 20-årig västeråsare har häktats i Skellefteå, på sannolika skäl misstänkt för grovt rån.

Annons

Enligt flera lokala medier skulle mannen tillsammans med tre andra män i fredags kväll driva in en skuld i området Anderstorp i Skellefteå. Beväpnade med järnrör tog sig männen in genom att krossa entrédörren med ett järnrör och sedan bryta upp lägenhetsdörren. Problemet var att gäldenären inte bodde i lägenheten utan där fanns istället en förvånad man som larmade polisen.

- Han blev ju livrädd naturligtvis. Han hade inget titthål så han kunde inte se vilka det var, säger Kenneth Johnsson, vakthavande polisbefäl till Västerbottens-Kuriren.

Alla fyra männen greps, men släpptes under helgen av jouråklagare. På söndagskvällen misstänks sedan västeråsaren tillsammans med sju andra män ha slagit till igen. Männen ska då ha slagit sönder en ruta på en altan, tagit sig in i en lägenhet i samma område i Skellefteå och tvingat lägenhetsinnehavaren att lämna ifrån sig pengar, en dator och mobiltelefon.

- Det finns olika uppgifter kring vad som egentligen är motivet bakom händelserna. Det jag kan säga är att det handlar om pengar, säger kammaråklagare Lotta Sundström till Västerbottens folkblad.

Häktningsförhandlingen mot västeråsaren och hans misstänkta kumpaner hölls på torsdagen. De övriga misstänka kommer från Norr- och Västerbotten.

Mer läsning

Annons