Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråsflickoroffer i pedofilhärva

Två elvaåriga flickor från Västerås finns bland de 30 flickor i åldrarna 9-14 år som utsatts för sexövergrepp via nätet av en 36-årig man från skånska Perstorp.

Annons

Det skriver Helsingborgs Dagblad på nätet, hd.se, sedan rättegången mot 36-åringen avslutades på tisdagen.

Rättegången mot honom är första gången den nya så kallade groominglagen prövas mot en misstänkt. Grooming innebär att en vuxen person tar kontakt med ett barn – till en början till synes oskyldigt – för att sedan successivt odla en relation som leder till sexuella övergrepp.

Den nu aktuelle 36-åringen tog kontakt med flera av de 30 flickorna medan han ännu avtjänade ett flerårigt fängelsestraff för att ha våldtagit en trettonårig flicka.

Även sedan 36-åringen avslöjats, och varit inlåst som häktad med restriktioner har han brevledes försökt ta kontakt med flera flickor i lägre tonåren.

De flesta åtalspunkterna mot 36-åringen består av att han utnyttjat barn för sexuell posering.

Han har fått kontakt med flickorna – spridda från Lund i söder till Piteå i norr – via internet, bland annat genom att ljuga om sin ålder.

36-åringen nekar till brott i de flesta fall, och menar att han inte vetat hur gamla flickorna varit. Han erkänner däremot att han haft sexuellt umgänge med en 14-årig flicka – men nekar till brott eftersom han inte säger sig ha vetat att hon var under 15 år.

Åklagaren yrkade på sex års fängelse eller sluten psykvård. Dom - eller beslut om rättspsykiatrisk undersökning - väntas inom någon vecka.

Mer läsning

Annons