Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråspappa misshandlade son

De två storasyskonens vittnesmål fällde pappa i tingsrätten. Nu har han dömts för misshandel och olaga hot.

Annons

När pappan hittade sina två söner hemma istället för att vara i skolan rann sinnet över. Han tog tag i den yngste sonens öra och drog samtidigt som han hotade att döda honom om han inte gick till skolan. Han beslagtog också de båda pojkarnas datorer.

Pappan har hela tiden nekat till slagit sonen och hotat honom. Han menar att pojken är datorberoende och gjorde polisanmälan för att hämnas att han tagit datorn från honom.

I polisförhör att pojkens båda storasyskon vittnat mot pappan och bekräftat lillebrors bekrättelse. I tingsrätten har de båda barnen tagit tillbaka sina vittnesmål. Men det tar rätten ingen hänsyn till, utan menar att de utsatts för påtryckningar av sin pappa.

Rätten menar dock att pappan hade all rätt att vara arg på pojken, men det har inte på något sätt gett honom rätt att bruka våld och hota honom. Man ser speciellt allvarligt på att brotten förövats i av just pappan i hemmet. Det är en plats där ett barn ska kunna känna sig tryggt, anser rätten.

Rätten dömer pappan för misshandel och olaga hot till 50 timmars samhällstjänst, vilket motsvarar en månads fängelse. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 5 000 kronor i skadestånd till sin son.

Mer läsning

Annons