Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev sjuk av fängelsejuice

Efter att en intagen på Salberga druckit upp sin juice, fick han höra att något lagts i den. Under natten blev han sjuk.

Händelsen inträffade i slutet av juni på Salbergaanstalten. Enligt den intagne mannen blev han bjuden på apelsinjuicen av en annan intagen. När han druckit upp ska den andra ha sagt: ”Haha, jag har lagt något i det där”.

Under kvällen, efter att mannen låsts in, kände han sig yr, stel och olustig i kroppen. Dagen därpå mådde han illa, hade frossa och huvudvärk.

Vid lunchen ska den andre intagne kommit fram och frågat: ”Åh, så du klarade dig? Hur känns det i dag?”.

Efter händelsen bestämde han sig att, tillsammans med en annan intagen, informera de andra fångarna om vad som hänt. Stämningen blev enligt anmälan rasande, och personalen lovade att hantera ärendet snabbt. Men enligt anmälan har det inte hänt något.

Mannen känner sig kränkt och utsatt, och tycker inte att personalen utrett händelsen tillräckligt. Nu är personalens agerande anmält till Justitieombudsmannen, JO.