Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bo Pettersson: Bidrag och bonusar komplicerar livet för alla inblandade

Vi i min förening, Barnens rätt till föräldrarnas tid, uppskattar Kristdemokraternas försök att mjuka upp den totalitära och socialistiska familjepolitik som förs och som numera accepteras långt in i det borgerliga blocket.

Men det behövs mer än ett vårdnadsbidrag för att rensa upp i det träsk av politiska ingrepp som, utöver nämnda bidrag, består av barnbidrag, bostadsbidrag, föräldraförsäkring, den kommunala barnomsorgen, barnomsorgspengen och jämställdhetsbonusen.

Det är inte bara så att detta virrvarr komplicerar livet för alla inblandade. Det är också svindyrt samhällsekonomiskt, frihetsinskränkande och skapare av nya godtyckliga orättvisor.

Vi måste komma till ett läge där familjen, inte de två föräldrarna var för sig, blir skattesubjekt. Där försörjningsbörda och barnomsorg blir avdragbara i beskattningen och där barnomsorgen debiteras till den kostnadstäckning som är en förutsättning för det höga välstånd som marknadsekonomin kan ge, om den inte manipuleras sönder med allehanda straffskatter och subventioner, som sker i Sverige.

Hoppas att Kristdemokraterna kommer att komma till samma insikt och att de därefter kommer att våga stå för fastare principer, rakare rör, mindre statsmakt och mer föräldramakt, trots att många av deras allianskamrater kommer att fega ur.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel