Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boende blir av med p-platser – medan Mimers bilar får stå där

Den 15 juli 2015 skrev VLT en artikel om att Mimer hade bestämt att bygga 34 små lägenheter på Lilla Nygatan. Där ligger nu ett parkeringshus som Mimer hyr ut parkeringsplatser i. Vi som har våra bilar där fick, i våras, våra parkeringsplatser uppsagda från 1 november 2017. Det ställer till problem, minst sagt, men att det skulle byggas små lägenheter gjorde att beslutet kändes genomtänkt.

Men... för några veckor kom det upp en banderoll på parkeringshuset där det står att Mimer ska bygga bland annat etagevåningar och radhus. Vad hände med de små lägenheterna? Tråkigt, tråkigt, tråkigt!

Vi som blir av med våra parkeringar har blivit erbjudna parkeringsplatser i Punkt för samma pris. Det är schysst, tyvärr alldeles för långt bort ifrån min bostad. Man kan också fundera på varför chefen på Mimers centrumkontor ska en egen privat parkering precis bakom kontoret. En parkering som kunde gå till Mimers hyresgäster. Att en annan anställd på Mimer som bor i närheten använder parkeringsplatsen vissa kvällar och de flesta helger är ytterligare en sak som vi hyresgäster tycker är lite underligt. Dessutom använder Mimer parkeringsplatser på Kassörsgatan under dagtid till att parkera sina servicebilar. Återigen parkeringsplatser som behövs till oss som bor i centrum.

Nu är det dags att prioritera hyresgäster!

Förklara varför bygget av de små lägenheterna inte blev av och sätt ut parkeringsplatsen bakom Mimers kontor för uthyrning!

Väntar på svar!

Svar direkt: Tack för dina frågor kring Mimer och våra nybyggnationer. Vår uppgift är att bygga olika typer av bostäder, eftersom västeråsarna har olika behov av boende, från första egna lilla lyan till ett bekvämt boende i hyresrätt senare i livet. Det projektet som "Väntar på svar" tar upp är kvarteren Högne och Hulte i centrum där vi planerar att bygga cirka 230 lägenheter. Av dessa är cirka 170 mindre lägenheter i storleken 1–2 rum och kök. Så vi kommer att leverera det vi utlovat.

Din andra fråga handlade om parkeringar. På Lilla Nygatan, där kvarteret Högne kommer att stå klart, bygger Mimer ut det befintliga parkeringsdäcket med ytterligare två plan. Där kommer cirka 300 parkeringsplatser finnas tillgängliga för våra hyresgäster. Runt parkeringsdäcket bygger vi 80 mindre lägenheter i form av ettor och tvåor.

Mimer betalar årligen för Västerås stads Nyttoparkeringstillstånd. Tillståndet är till för företagare som behöver ha fordonet nära arbetsplatsen för att kunna utföra arbetet. Våra medarbetare på områdeskontoret parkerar sina servicebilar i tjänsten på dessa parkeringsplatser som tillståndet avser. Områdeschefen använder sin privata bil i tjänsten och betalar förmånsvärde för den parkeringsplats han hyr.

Maria Eberhardsson, kommunikationschef på Mimer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare