Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bolaget har fått nytt kapital med ny vd

Västeråsbaserade startup-företaget Wopify har knutit åt sig Anders Aleborg, grundare av Sveriges ledande webbhotell Binero, som ny delägare och vd. "Inom tech-området är han ovärderlig för oss", säger grundaren Jimmy Larsson.

Idén om att snabbare kunna matcha arbetssökande till små- och medelstora arbetsgivare, och på så vis kapa rekryteringstiden ordentligt via en smart tjänst, föddes tidigt på våren i fjol. Men grundarna Jimmy Larsson och Fahrim Shirinzade saknade den tekniska kompetensen för att få hjulen att snurra. Tobias Skarhed och Henric Carlsson handplockades för att utveckla tjänsten vidare, och efter gediget arbete bakom kulisserna, med bland annat systemkodning av tjänsten, marknadsföring, adminsitrativa delar samt en parallell finansieringsoffensiv, har processen tagit rejäl fart.

– Vi hoppas att tjänsten är ute under första kvartalet 2017, det är det vi jobbar för, säger Fahrim Shirinzade.

Wopify har nu blivit än starkare. Anders Aleborg, som bland annat grundat webbhotellet Binero, har gått in med kapital i bolaget och även blivit vd.

– Dagens manuella matchningsprocess med genomarbetade ansökningsbrev, diverse CV:n etc är gammal, när Sverige idag behöver en effektivare matchning mer än någonsin och tekniken finns – hos Wopify. Vi ska ta matchningsprocessen in i 2010-talet och vi ska till och med göra den underhållande, säger han.

Teamet bakom Wopify är naturligtvis nöjd med att Anders Aleborg valde att satsa på Wopify.

– Han betyder mycket eftersom vi saknade kunskapen och erfarenheten. Han har lyckats tidigare och inom tech-området är han ovärderlig för oss.

Den kommande appen för jobbsökning har inspirerats av dejtingappen Tinders matchningsprocess - Wopify kan med andra ord svepa åt antingen höger eller vänster för att svara ja eller nej till ett jobb.

– Åttio procent av den tid som parterna idag lägger på manuellt arbetssökande och rekrytering är helt i onödan, och dessutom en börda som får folk att ge upp eller felrekrytera. Detta när avancerad teknik redan finns för detta – och det är teknik som vår nye VD Anders Aleborg kan väl. Vi är mycket glada att få med oss Anders erfarenhet när vi ska hjälpa många fler att hitta rätt jobb, säger Jimmy Larsson.

– Bolaget håller fortfarande på att utveckla AI-motorn, matchningsmotorn som är unik i tjänsten för att känna av personer som söker jobb och företag som söker folk, tillägger Henric Carlsson.

Wopify antogs till företagsinkubatorn Create Business Incubator i juni. Bolaget får nu affärsutvecklingsstöd och coachning för att snabbt kunna etablera sig och växa på marknaden.

– Bland andra Almi Företagspartner har varit mycket behjälpliga på vägen, både genom affärsrådgivning och innovationsstöd, säger Tobias Skarhed.