Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bomben: Lundevall till landslaget

Han hann bara med en träning med Elfsborg. Sedan ringde Marcus Allbäck från A-landslaget och frågade om han ville vara med på januariturnén.- En dröm, säger ex-VSK-aren Simon Lundevall till vlt.se.

Annons

När VLT når honom ligger han på hotellrummet i Borås och har fått beskedet.

- Marcus Allbäck (players manager) ringde och frågade om jag ville följa med. Jag var rätt chockad. Det känns häftigt, det är en dröm, säger Lundevall som inte minns vad Allbäck sa:

- Jag kommer inte ihåg så mycket mer än att han frågade. De ville att jag ska vara med och tyckte att jag har gjort en bra säsong. Sedan har det blivit avhopp, men det är inte mindre tråkigt för det.

Kom det oväntat?- Ja, de tog ju ut en trupp och jag var inte med där. Så det var helt oväntat, säger Lundevall.

När ansluter du till truppen?- På lördag. Jag har inte full koll på allting än. Det är ju några fler från Elfsborg som är med så jag får ta rygg på dem dit.

Årets januariturné är en av de vassaste sett till motståndet. Förutom match mot grannlandet Finland väntar ett möte mot Elfenbenskusten med världsstjärnor som Yaya Touré och Gervinho.

- Det ska bli riktigt roligt, sedan får man se vad som händer där. Men man har inget att be om ursäkt för och det är bara att ta för sig.

Lundevall hann knappt landa i sin nya tillvaro innan landslaget kallade, men säger så här om övergången från Gefle till Elfsborg:

- Jag har bara gjort en träning. Vi tränade i morse och det var kul. Det är högre tempo än i Gefle och det ska bli kul. Man har stora möjligheter att utvecklas här.

Lundevall ersätter Emil Forsberg i januaritruppen, som utgår på grund av övergång från Malmö FF till RB Leipzig.

Januariturnén äger rum i Abu Dhabi mellan 10-20 januari.