Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bomben: "Prince" klar för Syrianska

En väldigt meriterad trupp förstärks med allsvenskt meriterade Etuwe "Prince" Eboagwu. Då hymlar Syrianska inte om målsättningen.

- Förväntar oss att vara med i den absoluta toppen, säger assisterande tränare Peter Markstedt.

27-årige nigerianen Prince, som senast kommer från spel i superettan med IK Brage, gjorde 17 allsvenska matcher för Åtvidaberg säsongen 2010.

- Det man har sett på träningarna är väldigt positivt. En stor spelare som har styrkor i sin storlek, men även en duktig fotbollsspelare. Trygg med boll, så för oss känns det som en spännande värvning, säger Markstedt.

Vad har du för förväntningar på ett så meriterat nyförvärv?

- Jag förväntar mig att han kommer in och höjer laget och kvaliteten. Jag förväntar mig inte en dussinspelare. Han ska vara en av de absolut bästa i laget och bära laget. Han kan ta på sig ledarrollen. Det har han visat och redan börjat styra och ställa.

Vilken position ser ni honom i?- Vi ser honom som en balansspelare eller som mittback. Vi kommer att testa honom i de positionerna, lite grann beroende på hur resten av truppen ser ut skademässigt.

Syrianska, som på papperet är starkt som vanligt, poängterar vikten av att ha fått ihop bättre karaktärer i årets trupp.

- Det känns ju som att Syrianska alltid har bra individualister. Och det funkar i medgång, men nu har vi spelare som även kan bära i motgång, säger Markstedt och utvecklar:

- Individuellt skickliga spelare som (John) Junior och "Temme" (Temesgen Berhane), har en helt annan inställning till träning. De gör det som kommer att krävas. På så sätt kommer vi att vara bra även när vi har en dålig dag och en bra lägstanivå att falla tillbaka på när spelet inte fungerar.

Markstedt hymlar inte med att Syrianska med nuvarande lag ska tillhöra toppen.

- Vi har en bra elva och 15-16 riktigt bra division 2-spelare. Det finns inga ursäkter.

Ni bör ju med nuvarande manskap vinna serien.

- Syrianska går alltid för att vinna. Och realistiskt så ska vi vara med i toppen. Vi var med i toppen redan i fjol med all turbulens. I år har vi fått lugn och ro och en helt annan karaktär i truppen. Vi i ledarstaben förväntar oss att vi ska vara med i den absoluta toppen, säger Markstedt.