Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boogierocken mötte jubel

Det blev förstås bredbent boogierock när trummisen John Coghlan, tidigare Status Quo, och Clas Yngström delade scen.

Redan i första låten, Break the rules, en gammal Status Quo-favorit, har de publiken i sitt grepp. Många män börjar spela luftgitarr.

John Coghlan spelade trummor med Status Quo under bandets storhetstid på 60- och 70-talet. Nu har han fyllt 65 år men han fortsätter att turnera över hela världen och när han är i Sverige brukar han spela tillsammans med Clas Yngström från Sky High.

De båda musikerna kompletterar varandra väl. Coghlan stadiga trumspel ger Yngström stort utrymme för sina aviga, Hendrix-liknande gitarrsolon.

John Coghlan har kanske inte samma klipp i trumspelet som förr men han har fortfarande förmågan att sätta igång fötterna på en festsugen publik.

Kvällens överraskning är bandets andra gitarrist, Lars Kronkvist från Svenne Rubins, som sjunger de flesta av Status Quo-låtarna. Han gör det med äran i behåll och hoppar runt på scenen som det vore 1975.

Det märks att bandet inte har repat alltför mycket. Ibland missar de övergångar och hela tiden ger de varandra olika tecken. Det gör inte så mycket. Det är liksom lördagskväll och fest.

Vad: John John Coghlan’s Atomic Boogie

Var: Sigurdsgatan 25

När: Lördag

Fakta

Vad: John John Coghlan’s Atomic Boogie

Var: Sigurdsgatan 25

När: Lördag