Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boquist sågar VI:s prestation

Toppmötet med Helsingborg skulle bli en fajt för VI. Istället föll de totalt. – Vi behövde ett mirakel för att vinna, säger tränaren Martin Boquist.

Innan mötet med Helsingborg menade VästeråsIrsta:s tränare Martin Boquist att laget behövde höja sig ytterligare en nivå för att klara av motståndet. Riktigt så blev det inte då VI hamnade på efterkälken redan från start.

– De gick direkt upp i ledning och vi kom aldrig i kapp. Matchen var i princip avgjord efter 20 minter, säger Boquist efter matchen.

VI som inför mötet var utan målsprutan Andreas Bamberg vägde för lätt på foten enligt Martin Boquist.

– Helsingborg har bredd och tyngd som vi måste kontra med aggressivitet och hänsynslöshet. Nu var vi inte det och då blir det stora hål i laget, säger han.

Största anledningen till förlusten var inställningen från VI:s sida, även om de visste att det skulle bli en tuff match.

– Vi var på hälarna i stället för tårna och inte alls mentalt förberedda. Det håller inte mot ett så pass bra lag som Helsingborg, menar VI-tränaren och fortsätter:

– Vi behövde ett mirakel för att kunna vända den här matchen till vinst.

Hur VI ska komma tillrätta med den mentala biten vet inte Boquist. Men genom att prata mer om matcherna och varje spelares insats kan de få den rätta inställningen.

– Vi måste prata om det här och ställa in oss i matchläge innan matcherna. Sedan måste vi få spelarna att förstå vikten av att spela så nära 100 procent man kan om man ska ha en chans att vinna, säger Boquist.