Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Börjar beröra nationens filmintresse på allvar"

Dyningarna efter årets upplaga av Västerås filmfestival blir stora – både internationellt och lokalt. ”Planeringen inför nästa festival börjar redan nu ett år i förväg”, säger arrangören Carlos Morén.

Trots att Västerås filmfestival bara har ett år på nacken har innehållet och upplägget redan avancerat. I år adderades även långfilm som kategori. Efter fem festivaldagar känner sig arrangören Carlos Morén nöjd med resultatet, men har redan börjat planlägga kommande festival.

– Så här tätt inpå är jag fortfarande kvar i detaljerna. Det blir mycket tankar kring hur vissa saker skulle kunna förädlas till nästa år.

Carlos Morén uttrycker att han är stolt över att betydande delar av den svenska filmbranschen har samröre med Västerås filmfestival.

– Regissörer, skådespelare och andra från branschen tog sig hit och de tyckte att det var väldigt roligt att medverka, säger han.

Mötet med skådespelaren Lennart Jähkel, som mottog årets hederspris, gjorde honom särskilt tagen. I och med Jähkels medverkan i teatern Dylansällskapet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm kunde han inte närvara på festivalen, men Carlos Morén träffade honom för en intervju föregående vecka.

För att kunna expandera och göra verklighet av ambitionerna för Västerås filmfestival ska Carlos Morén nu söka statligt ekonomiskt stöd från Svenska Filminstitutet. Ansökan kommer att ske i början av januari 2017.

– Men vi sätter igång att formulera oss redan nu. Vi kommer att satsa ännu mer på filmisk inriktning och den bildmässiga kvaliteten. Västerås filmfestival börjar beröra nationens filmintresse på allvar.