Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börjar dramats sista akt snart?

Vi får nu beskåda ett ”lustskådespel” skrivet och regisserat av de fyra allianspartierna med partiledarna i huvudrollerna. I samtliga akter får de fyra partiledarna spela ut, med stor inlevelse, sina ambitioner att fullfölja de löften de givit oss väljare före valet. Framför allt att inte ge en ”birollsinnehavare” något som helst inflytande i regeringens program. Alla akter skall sluta med att inget regeringsalternativ blir godkänt i riksdagen.

Den fjärde och sista akten slutar då med att det som återstår är extraval eller ett nytt DÖ. Det sistnämnda alternativet måste anses DÖ-förklarat varför ett extraval är det enda alternativet. Nu har de fyra huvudskådespelarna möjlighet att bespara landet från ett dyrt och förmodligen farligt extraval. Huvudrollsinnehavarna omfamnar varandra och får nu möjlighet att göra avkall på de tidigare löftena, de löften som de heligt bedyrat i de tidigare akterna. De räknar med väljarnas förlåtelse då de nu handlar för rikets bästa.

Skådespelet slutar med att de fyra huvudskådespelarna kan presentera ett regeringsalternativ som kan bli godkänt i riksdagen genom att bjuda in en, som de hela tiden behandlat som birollsinnehavare (den verkliga huvudskådespelaren), till aktivt deltagande i spelet.

Ett (o)lustskådespel som pågår och är plågsamt för landet men spelas för öppen ridå utan något kulturbidrag. Skådespelet som pågår håller media sysselsatta och vi som åskådare underhållna.

Kurt Grebner

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare