Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börje Brandhill (SD): Feghet, falskhet och förnekelse av VLT

Flertalet svenska journalister är marxist-liberaler

Feghet, falskhet och förnekelse. Med dessa ord kan man sammanfatta Daniel Nordströms (DN), chefredaktör och ansvarig utgivare av VLT, krönika lördagen den 28 januari.

Där finns också ett uns av oro; DN omtalar att mejlkorgen plingar ibland och meddelar att han i en framtid kommer att ställas till svars - underförstått för sina gärningar som publicist.Hukande bakom beskäftigt tal om pressetik förnekar DN att media mörkar nyheter som inte passar in i det gängse PK-mönstret. Någon självkritik och självinsikt syns inte skymten av.

Ändå är han och hans gelikar skyldiga till det publicistiska förfall som likt en cancersvulst växt fram inom media under de sistlidna trettio á fyrtio åren.   DN:s text är på samma gång falsk och motsägelsefull.

Å ena sidan hävdar han att media aldrig mörkar; det handlar om pressetik gu´bevars. Å andra sidan medger han att "viktiga ämnen undvikits" och att för de marxist-liberaler, som flertalet svenska journalister är, obehagliga och ogynnsamma fakta förtigits.

Men då har ju för bövelen du och ditt anhang mörkat, Daniel Nordström. Varför inte tillstå det först som sist?

Med avsikten att desarmera all eventuell kritik av krönikan talar DN om att han av kritiker kommer att kallas hycklare, lögnare eller förskönare av verkligheten. Men så lätt kommer han inte undan för hyckleri, lögn och mörkning har varit den svenska journalistikens livsluft i alltför många år.

Att var femte svensk nyhetskonsument misstror media, kan man läsa i krönikan. I själva verket är det långt fler, kanske så många som åttio procent. I sin iver att skönmåla, mörka och idyllisera har man spelat bort det förtroende som man i årtionden haft hos allmänheten.

Media har förlitat sig på en okritisk hållning hos det svenska folket och därför trott sig kunna stapla den ena av idioti färgade lögnen på den andra. Minns bara rubriker som "Invandringen räddar de svenska pensionerna" eller "Välfärden och vården går under utan invandringen".

Sådana infama lögner väcker bara hånskratt, vilka pressen, "eliten" och PK-isterna inte vill höra eller störas av där de sitter i all sin självgodhet.   Rån, mord, skjutningar, våldtäkter, bilbränder och annan grov kriminalitet bagatelliseras i media.

För att ge intryck av att det handlar om svenska ungdomar på glid använder man sig av överslätande språkbruk såsom "ungdomsgäng" och "killar". Men den arma Svensson bor i ghettot och vet vilka förövarna är. När han sedan i media serveras en helt annan och lögnaktig bild, tror då DN att läsarens förtroende för pressen ökar?

Tror DN att han då bedömt allmänintresset korrekt?   Innan sociala medier växte fram, hade media ett nyhetsmonopol i vårt land och man kunde godtyckligt servera folket vad man tyckte folket skulle veta.

Detta monopol har lyckligtvis brutits. Detta har man emellertid ignorerat inom mediavärlden och därför gått på i de gamla ullstrumporna.

Med de följder som vi ser i dag. Mediehusen är nere på bindsulan. Ägare och redaktionsledningar vrider sina händer och vet inte vad man ska ta sig till.

Men värre och långt mer förödande är att allmänhetens förtroende för media är körd i botten och kan svårligen vinnas åter. Medborgarna hittar nu sina nyheter i andra källor, som inte lägger sig vinn om att vara politiskt korrekta och att vara den självutnämnda "eliten" och makten till behag.

Nyheterna serveras osminkade och ofriserade. Detta beska piller har DN och hans gelikar svårt att svälja. Den tid är förbi då journalister med den dunkla agendan att rasera vårt välstånd, vår välfärd och egenart kunde köra i halsen vilka lögner och stupiditeter som helst på det svenska folket.

I alla händelser kommer det svenska medielandskapet att ritas om. På redaktionerna tvingas man att slakta heliga kor så att blodet stänker. I annat fall hänvisas människor som jobbar med media till att söka nya födkrokar, påbörja omskolning eller hamna i Fas 3.

Börje Brandhill (SD), ledamot av kommunfullmäktige i Västerås

Svar: Synpunkter likt denna var precis det jag förutsåg när jag skrev min krönika.Ibland är debatten tröttsamt förutsägbar.Börje Brandhill är lika tröttsamt förutsägbar med sin trångsynta och aggressiva SD-retorik.För övrigt är det positivt att de traditionella medierna inte längre har monopol. Att alla numera har möjlighet att publicera sig är gynnsamt för demokratin.

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Läs också: Vi dömer inte- vi pixlar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel