Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börje Brandhill (SD): Mina väljares väl och ve kommer först

I min artikel den 24 februari hävdar jag att politiken i Västerås är död fram till den 1 november 2014. Ragnhild Källberg har varit med och bidragit till dessa sakernas tillstånd. Detta svek mot väljarna och demokratin vill Källberg inte debattera. Hon tycker att min artikel når något slags lågvattenmärke. Detta styrker mig i min uppfattning att pilen träffade prick, fick ett antal damer (måhända också några herrar) att stanna upp för en smula eftertanke och självrannsakan. Fiffigheten och fingerfärdigheten, när det gäller att hindra en väljarkader på cirka 4 000 människor från att komma till tals, har sitt pris, vilket framtiden kommer att utvisa.

I mitt agerande och ställningstagande i fullmäktige har jag endast en sak för ögonen: mina väljares väl och ve. Detta borde kanske ett marginaliserat Folkpartis representanter också ha. Tusentals arbetarfamiljer i Västerås lever på marginalen och får vända på vartenda öre.

Källberg kallar mig också arrogant. Arrogansen tycker jag i stället att hon helt står för. I mina ögon är det synnerligen anspråksfullt att bidra till det konsensusläge som är förhärskande inom det politiska livet i Västerås. Någon ajournering av fullmäktige är inte att hoppas på utan man kommer att fortsätta det politiska rollspelet mandatperioden ut. Att montera ned den politiska överbyggnaden skulle annars innebära en kraftig besparing för Västerås stad. Dessa uppskattningsvis 100 miljoner under en mandatperiod borde gå till människor – sjuka, arbetslösa och fattigpensionärer – som i sitt eget land blivit satta på bakkälken.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel