Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 sportkanaler i Curres vrå

När Curre Lundmark ska koppla av så är den självklara platsen hemma i soffan framför 46-tums tv:n där han tittar på några av sina 20 sportkanaler. Tv-rummet är hans vrå.

Annons
Stor bredvid liten. 46 tummaren samsas med 20-tummaren. ”Visst är det rättvist att frun fick en liten tv”, säger Curre lite spjuveraktigt,

– Är man sportnörd så är man, jag tittar på all sport.

I tv-rummet på övervåningen i radhuset står även en lite 20-tums tv intill Curres stora och mellan de två apparaterna ligger ett par hörlurar.

– Jag köpte en liten tv åt min fru Gunilla, så att vi kan sitta här och se på tv och käka lite tillsammans. Hon gillar också sport men vill ju se på matprogram och filmer, säger Curre.

Hörlurarna används av Curre och när han lever sig in i matcherna händer det inte sällan att han skriker till, tjoar och kommenterar högljutt.

– Hon ser ju inte vad jag ser och rister till och blir livrädd när jag plötsligt låter lite, säger han med ett leende.

Hörnsoffan med schäslong är från Käkeläs möbler i Västerås och inhandlades för att formen passade för två att halvligga i framför tv:n. Curts plats är alltid i hörnet.

– Men nackdelen med att ha det så här bekvämt är att man lätt slumrar till, det brukar höras snarkningar från båda hållen.

I hemmet finns tre tv-apparater till, i arbetsrummet och i de båda sovrummen.

– Dessutom en som vi använder i båten, påpekar Curre.

Trots att han har ”fyllt pensionär”, så kan han knappast räknas till den stillsamma sorten. Han arbetar med idrott– och ledarutveckling och har bland annat varit med och arrangerat idrottsgalorna i Västerås och förbereder golftävlingen NHL-golfen i sommar. Nu när ishockey VM startat är det resor till Stockholm som gäller, han är medarrangör den 11 maj då Sverige ska möta Ryssland.

– Vi kommer att köra tre bussar från Västerås, en från Norrköping och en från Nyköping, totalt 265 personer, som när de kommer fram ska bjudas på underhållning och annat kul innan det att dags att titta på matchen på kvällen. berättar han.

När VLT träffade Curre var han nyss hemkommen från Skåne för att ett par dagar senare ta bilen till Uppsala för ett möte inför hockeyresorna. Han tillbringar 50–70 nätter på hotell årligen.

– Men jag är väldigt mån om att försöka komma hem och få sova och vakna i min egen säng.

Och koppla av i soffhörnan framför tv:n.

Curres hörna. Soffan inhandlades just för att paret Lundmark skulle kunna halvligga i varsin del av den framför tv:n. ”Jag är sportnörd, men tittar även på äventyrs – och djurprogram också”, säger Curre. Foto: Per G Norén
Viktiga redskap. Fjärrkontrollerna ligger redo på soffbordet.

Mer läsning

Annons