Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33 700 gillar Mirelles lägenhet

Tjejen från Hallstahammar har pysslat sig till att bli en förebild för tusentals på Instagram.

Annons

Mirelle Stoor är stor på Instagram.

Hon har alltid hållit på att pyssla och skapa. Från vänner och familj kom påtryckningar om att hon borde göra något av det på internet. Och när hon väl kom till skott gick det uppenbarligen bra.

Nästan 34 000 personer följer henne i den sociala mediekanalen Instagram. Ökningen har gått fort, på ett och ett halvt år.

– Jag var så glad när jag hade 100 följare! Sedan har det växt, skrattar Mirelle, som nästan verkar ha svårt att tro på framgången.

Hur blev det så här?

– Jag var nog rätt tidig på Instagram. Och jag har hela tiden varit väldigt aktiv med mina följare. Jag svarar lika mycket på deras frågor och kommentarer nu som i början. Jag tror att det är viktigt, att jag finns som person.

En annan del av framgången tror hon beror på att det som hon lägger upp är bilder på pyssel, gör det själv-projekt och före och efter-bilder som kan tjäna som inspiration.

Mirelle bor i en hyresrätt i Strömsholm, granne med Slottet faktiskt, i en röd- målad länga med gamla tjänstebostäder. Hit flyttade hon med pojkvännen för ett och ett halvt år sedan. Hon trivs ypperligt i den stora tvåan.

– En kakelugn till hade varit kul och en balkong hade varit härligt, men det är fantastiskt här, säger Mirelle.

Fastigheten är delvis från 1600-talet och rymmer sex lägenheter varav två är ettor. Hyresvärd är Statens fastighetsverk.

När du kommer hem till Mirelle kliver du in i en stor möblerbar hall från vilken du når köket, vardagsrummet, sovrummet och badrummet.

Det är balkar i taket, nivåskillnader mellan rummen och lite snett och vint i takhöjden, som sig bör när århundradena ”spökar” i arkitekturen.

Hur inreder man en sådan lägenhet?

– Jag blandar hej vilt! Jag älskar designdetaljer som är lite dyrare men lika mycket älskar jag att göra om loppisfynd.

Färgskalan i hemmet går i vitt, grått och naturfärger. På våren lägger hon gärna till pasteller.

K-märkt och hyresrätt som det är, kan Mirelle dock inte förverkliga alla drömmar. Golvet i hallen är hon inte så förtjust i, och för att avleda uppmärksam- heten från det har hon lagt en mönstrad matta.

Under året som gått har Mirelle studerat på distans till homestaging konsult. Hon har alltid varit intresserad av inredning och form och nu har hon fått fördjupade kunskaper i bland annat ljus och färg. Efter sommaren hoppas hon komma i gång med ett eget företag.

När VLT hälsar på är hemmet oklanderligt prydligt. Och så ser det ut även på Instagram. Men så är det inte alltid intygar Mirelle.

– Jo visst blir det stökigt! Det ser verkligen inte alltid ut så här.

Är det något du är dålig på när det gäller hempyssel?

– Jag älskar att moppa golv, men att damma alla ytor, det är jag riktigt dålig på.

Mixat. Vardagsrumsbordet är ett av hennes senaste möbelköp. Den pälsklädda pallen är ett gör-det-själv-projekt, ett gammalt Ikeabord fick stoppning och klädsel. Till vänster skymtar en storstickad pläd av hantverkaren Jenny Nordström, som Mirelle uppskattar mycket. Tak-lampan heter Vita Eos.
navet. Från hallen leder dörrar till lägenhetens övriga rum. Mirelle låter mattan lura ögat, den tar uppmärksamheten från golvets plastmatta, som hon inte är så förtjust i.
Skärbrädor och köksattiraljer blir vackra även på väggen. Stolarna är loppisfynd och bordet ett gammalt omgjort.
Annan vinkel. Mirelle byter ofta plats på tavlor och småmöbler. Så här såg vardagsrummets soffdel ut den dag då VLT var på besök. Golv-lampan till höger har Mirelle gjort själv.
favorit. Skultuna är en favorit just nu, både krukan och ljusstaken kommer därifrån. Vardagsrumsbordets skiva är marmormönstrad och vändbar, på andra sidan är den vit.
Kakelugnen som en gång stod i sovrummet är borta, men i vardagsrummet finns en mjukt gulfärgad kvar.
Vardagsrummet har också plats för en matplats. Stolarna heter Rana och både de och tavlan är köpta på nätet.
Vila. Ljuset faller vackert in i sovrummet. Mirelle har tagit fasta på det och skapat en ljus och luftig stil med inspiration av naturen och särskilt björkar.

Mer läsning

Annons