Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Babyrummet i ny kostym

När Nathalie ratade barnkammaren var det dags för förvandling. På tre veckor gjorde mamma Pernilla och pappa Lars om rummet till en plats som passar en liten tjej, och inte en baby.

Annons
Nathalie och Pernilla Häggkvist i det färdiga rummet.

– Hon ville inte leka här inne och ville hellre vara i brorsans rum. Han är inne i en period då han vill leka själv, berättar Pernilla Häggkvist.

Rummet var tapetserat i gult med en bård för babyrum, här var storebror Jonathan baby och sedan Nathalie, som nu blivit 19 månader.

Förändringen fungerade och i dag leker Nathalie gärna i sitt första egna rum.

– Nu är hon här och stör inte Jonathan, hon vet att det är hennes rum och hon blev jättearg när hon inte fick sova här medan färgen torkade, säger Pernilla.

Själv säger inte Nathalie så mycket, hon blir lite blyg vid besöket av främmande och nöjer sig med att leka med sin moderna köks–spis där knappar och häftiga ljud lockar.

Det blev ett lila rum med vida möbler och en färgsprakande matta. Pernilla, som själv beskriver sig som ”ingen supertjejig” person, berättar att hon har lite emot ”überflickiga” ljusrosa rum och lila kändes som en bra avvägning.

– Det är en tjejig färg i botten, och det är lättare att lägga till och dra i från genom detaljer och med åldern, funderar Pernilla.

Rummet är anpassat för Nathalie. Bland annat sitter krokarna på hennes höjd och möblerna är i barnstorlek. Garderoben har vågrätt delade dörrar så att Nathalie kan komma åt en del av kläderna själv.

Omkring 5 000 kronor kostade färg, möbler och dekorationer. För att hålla nere kostnaderna har familjen sålt lite av de gamla grejerna på blocket och önskat sig bidrag till renoveringen i julklapp. Dessutom finns några ärvda möbler från det att hennes ”sladdsyster” växte upp och från Pernillas egen barndom. Ett tips att ta vara på.

Helena Bergenhamn

Så blev det. Två små barn hade slitit på rummet som nu har renoverats och fått ett nytt utseende, och blivit lillasysters egna rum. Men storebror Jonathan får komma in och leka ibland.
För fina saker. Hyllorna över sängen sitter på en höjd som hindrar en nyfiken 19-månaders flicka från att riva ner minnessakerna. Foto: Per Groth
Före renoveringen. Storebror Jonathan leker med kompisen Wilma Berglund i babyrummet som sedan blev Nathalies.

Mer läsning

Annons