Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo som en gud

Vem har inte fantiserat fram en drömbild av sitt hem? Kanske en sekelskiftesvilla, ett slott i rokokostil eller varför inte en kyrka?

Annons
En passande matsal? Varje år säljs några kyrkor som bostäder.

Okej, så många har kanske inte drömt om att äta frukost vid ett altare med faktum är att det säljs några kyrkor och kapell varje i år i Sverige.

Kyrkor och kapell blir till salu när församlingar blir för små eller för att ekonomin kärvar. Kyrkorummet avkristnas och är sedan att betrakta som vilken byggnad som helst – fast med kyrkotorn och altare då.

Vi har letat fram några kyrkor och kapell som är till salu just nu.

Munkedal kapell: Pampigt värre, tänk en middagsbjudning i den här lokalen. Det skulle ingen av gästerna någonsin glömma.
Munkedal Kapell (Möe kapell) är en komplett kyrka som är till salu. Den har rubbet: sakristia, altare, åhörarbänkar, entré, åhörarbalkong med orgel och  klocktorn. Orsaken till beslutet är samfällighetens kärva ekonomi.
En unik villa skulle detta kapell kanske kunna bli - eller något helt annat. Bara fantasin sätter gränser.
För endast 190 000 kan man få möta John Blund i ett kapell i Granbergsdal i Karlskoga kommun. Visserligen finns varken vatten eller avlopp i kapellet men el och ett timrat klocktorn ingår i priset.
Restaurang matsal, sovrum eller kanske ett lekrum för storfamiljen?
Kyrkan i Viskafors har sedan en tid fungerat som restaurang men är nu till salu. Utgångspriset är över två miljoner kronor - men vill man ha riktigt kyrktorn så är det bara att slå till. Kyrkan avkristnades 2007 och är därför att betrakta som vilken byggnad som helst

Mer läsning

Annons