Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantisera med textil

Vårens tyger sprudlar av färger och mönster, glöm allt som heter, svart, vitt och beige. Och om det är så ditt hem ser ut, vad passar bättre än ett klart och glatt tyg!? Sy kuddar, häng upp gardiner eller varför inte experimentera och klä en vägg i ett tyg, släng det över en ful fåtölj eller använd det som överkast. Det finns inga gränser när fantasin är i gång.

Annons
Wow. Tyget Soul Blossom i mönstret Twilight peony i färgen Amarant designat av Amy Butler finns att köpa på broarne.se för 97 kronor/halv meter.

1. Blommor. Säsongens mönster nummer ett. ”I år är de också väldigt stora jämfört med tidigare”, säger Barbro Wahlman-Miettinen på Moderna hem.

2. Blanda. Att matcha för mycket känns trist i vår. Sy kuddar i olika mönster och lägg i soffan. Känner du dig osäker titta i inredningstidningar.

3. Hängning. Häng gardinerna rätt upp och ner men gärna från takskenor så skapar du en känsla av att rummet är större. Även kappor är på väg tillbaka. ”De har kommit in för första gången på länge, säger Jessica Envall Engström, dekoratör på Indiska.

4. Klara färger. Välj färg, speciellt om du har ett enkelt hem i grunden. Men det fungerar såklart att blanda friskt också.

5. Mönster. Exotiskt, djurbilder, randigt, krusiduller och prickigt. ”Men köksrutat frågar ingen efter längre”, säger Barbro Wahlman-Miettinen.

6. Hantverk. Handbroderade eller tryckta tyger är hett i vår. Köp nytt, gör själv eller fynda på second hand.

7. Planera. Ett tips är att ha måtten med sig till affären och be om assistans. ”Vi kan ge mer hjälp än vad man tror”, säger Barbro Wahlman-Miettinen.

Historiskt. Hemtex har en ny linje med tryckta mönster tolkade från Karin Larsson i samarbete med Carl Larssongården. Tvättas för hand. Kudde, Esbjörn, 499 kronor.
Sommarlätt. Gardin med blommor i nederkant från Indiska. Rosabel, 179 kronor.

Mer läsning

Annons