Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgvalet var lätt: svart och vitt

För fyra år sedan flyttade familjen Slagstedt från en modern villa på Södra Gryta till en äldre på Malmaberg. Ett och ett halvt år senare hade de totalrenoverat huset.

Annons

Färgvalet var enkelt, från källarutrymmen till entréplan och övervåning går inredningen

i svart och vitt. Det har aldrig varit några diskussioner om färgvalet heller, makarna Heidi och Niklas säger att de som tur är har samma smak.

– Det mesta var i furu när vi flyttade in och vi ville ha så mycket som möjligt i vitt, säger Heidi.

Så blev det och det är hon som stått för det mesta av målningsarbetet på väggar och

innertak. Heidi tog till och med tjänstledigt två månader för att hinna med allt målningsarbete. Niklas har snickrat och rivit ner vissa väggar. Arbetet med att dra bort alla lino-leummattor i rummen för att ta fram trägolven, var ett slitsamt arbete.

– Mattorna var fästa i golven med tusentals spikar, säger Niklas.

Nu är hela huset så gott som klar, endast tvättstugan i källaren ska göras i ordning och en del lister ska sättas upp. Efter den intensiva tiden med renoveringen tycker båda att det känns lite tomt nu, plötsligt fick de en massa fritid.

– Jag gillar att fixa och inreda och skulle faktiskt inte ha något emot att flytta till ett annat hus och börja renovera det, säger Heidi, men Niklas ruskar på huvudet.

– Nej, jag tycker det räcker med renovering på ett tag, säger han.

Villan på Södra Gryta hade de också renoverat innan de flyttade, där var det mesta vitt, berättar de.

– Här vågade vi vara lite tuffare och tog in svart också, säger Heidi.

Men en och annan färgklick finns det,

någon kudde och en rottingstol i turkos bland annat. Heidi gillar att ändra i möblemanget, hon byter ofta ut både stort och smått, allt från kuddar till möbler.

– Det blir som en hobby, kommenterar hon.

Huset bestod från början av två lägenheter och det forna köket på övervåningen har

blivit sonen Anthons rum. Det befintliga

köket på nedervåningen revs ut helt och hållet, för där ville makarna ha en toppmodern inredning med stålglänsande vitvaror. Köksön ritade de själva och beställde sedan delarna. Under den vita bänkskivan finns bland annat en vinkyl dold. Vid bänken intill köksfönstret brukar familjen oftast äta frukosten och barnen ”mellis”. I matsalen intill står ett långt bord, som det finns utdragsskiva till och då finns det plats för 15 personer runt det.

Även om inredningen är 2000-tal påminner spegeldörrarna och innertaken om att huset är byggt i slutet av 1920-talet. Rummen på övervåningen har snedtak där kattvinden har fått ge plats för större rumsytor.

– Trädgården har blivit eftersatt och det är bara att inse att vi är inga trädgårdsmänni-skor, säger Heidi.

Mer läsning

Annons