Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalister klara i Balkongduellen

Det var många som ville ha sin balkong stylad i VLT:s balkongtävling Balkongduellen. Nu är fyra finalister utvalda.

Annons
Liv Warme. Hon bor i en lägenhet på Vetterslund sedan december. Lägenheten har de renoverat men balkongen har de inte gjort något åt. Balkongen har nyligen också blivit utbyggd. Balkongen har sol hela dagen och Liv vill gärna ha någon form av stol hon kan ligga i, men också en matplats. Här vill hon kunna äta middag och ta en glas vin. Hon gillar svart och vitt, men med starka färger till. Och hon vill ha mycket växter för sambon hennes har gröna fingrar.

Det är lätt hänt. Man vill att balkongen ska vara en grön oas där man kan vila ut efter jobbet eller äta middag med familjen. Men den blir lätt en samlingsplats för diverse

bråte, tomburkar, gamla möbler och döda växter.

Så ser det i alla ut på de balkonger som har gått till final i VLTs balkongtävling. Liv Warme på Vetterslund, Anna Rickman på Södra Gryta, Annika Kuusela på Skiljebo och Marie Ulfves Kullinger på Norra Gryta, drömmer alla om en ombonad balkong där de kan slappna av.

Två av dem kommer få sina balkonger omgjorda av Åsby hem trädgård och Göran Lindkvist trädgårdscenter.

Vilka de lyckliga två blir ser ni i Bostad den 6 maj.

Annika Kuusela. Hon bor på Skiljebo och har en ganska stor radhusbalkong. Den har utgång från köket och skulle kunna vara en skön plats. Men tidigare har den mest varit en fimpplats. Nu har hon slutat röka, men balkongen är lika trist för det. Bord och stolar finns men de är slitna och för små. Nu vill de kunna umgås på balkongen, mycket för 1-åriga dotterns skull. Trappan ut till trädgården är för brant för henne och balkongen lockar mer. Nu vill Annika kunna sitta på balkongen och äta och umgås. ”Men jag är öppen för allt för nu ser det katastrofalt ut. Jag vet inte vad man ska göra där”, säger hon på telefon. Annika var vid balkonginspektionen fast på Kanarieöarna på grund av askmolnet.
Marie Ulfves Kullinger. Hon har nyligen flyttat från hus till lägenhet på Norra Gryta och saknar sin trädgård. Nu har hon en rymlig balkong, men tycker själv att den är tråkig. På balkongen vill hon kunna odla blommor, äta middag. Balkongen har förmiddagssol. ”Jag är morgonpigg så jag brukar vara här ute tidigt”, säger Marie. Marie tycker om svart och vitt, men inte så starka färger. ”Jag vill ha till den mysiga känslan härute så det blir ombonat.”
Anna Rickman. På Södra Gryta bor Anna Rickman i en lägenhet. Nu väntar tredje sommarsäsongen här men ännu har inget gjorts åt balkongen. Här står två stolar att sitta på och ett antal andra stolar i en hög bakom dörren. Det har blivit en plats för skrot. Balkongen är mörk, den har bara sol några timmar på morgonen, men vindskyddet som förra hyresgästen lämnade kvar hjälper inte till men behövs mot insynen. Anna vill kunna sitta på balkongen och ta en kopp kaffe, äta tycker hon att de kan göra inne. Och hon vill gärna ha växter som slingrar sig. ”Men det får inte vara för svårt. Jag gillar krasse”, säger hon.

Mer läsning

Annons