Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt i tak när syskonen valde

Det blev rummen ¿under taknocken i nya huset när barnen Tingström själva fick välja.

Annons
Vågat. Ebba Tingström föll för tapeten Stripes ränder.

– Ebba slog till på en gång och valde sitt rum. Jag tror det var snedtaket som lockade, säger Jessika Tingström om Ebbas, 12, och Felix, 10, val.

Familjen Tingström flyttade in i huset på Berghamra i slutet av januari i år, och ännu pågår några renoveringsarbeten i 1960-talsvillan. Men barnens rum är klara.

Övervåningen i Tingströms hus är barnens domäner – två rum skilda åt av en hall med litet badrum. Här finns gott om plats för lek, men också för förvaring.

Ebbas rum har en svartvit bas, som får extra krydda av den starka rosa nyansen som går igen i textilier och detaljer. Och i den randiga horisontellt tapeten.

Vad fick dig att fastna för tapeten, den är speciell?

– Jag gillade att den var rosa! säger Ebba.

Hon lade ansenlig tid på att hitta rätt tapet, och delar sin mammas intresse för inredning. Felix rum är också svartvitt, men lite mer svart.

Vad tycker du är bäst med ditt rum Felix?

– Att det är mysigt. Vad som är mysigt? Det är liksom bra med taket och sängarna så.

I rummet finns både en platsbyggd vanlig säng, dels en litet mindre lägre gästsäng, där han faktiskt sover mest. Varför det blivit så, vet han inte riktigt.

Felix är nöjd med hur rummet blev, även om han inte själv deltog så mycket i planeringen.

– Det är kanske mest Ebba och jag som bestämt här inne, han är verkligen inte intresserad och skulle aldrig följa med till en tapetaffär, säger Jessika Tingström, medan Felix försvinner iväg ut i våren tillsammans med kompisen Alexander Beskow, utrustade med varsin innebandyklubba.

Några saker han dock synpunkter på.

– Stolarna kommer från min mormor och de gillade han inte. Men när vi målat dem svarta var det ok.

Både Ebba och Felix idrottar och deras intresse finns med i inredningen genom lagfoton, medaljer och annat smått och gott.

Ebba har dolt en ful kontakt med en pärlplatta med sitt lags namn på – SSK står det ¿i rosa över fönstret. En både kul och smart lösning.

Omkring tre veckor tog det att få rummen klara.

– Det fanns en del inbyggda skrivbord och skåp häruppe som vi tog bort. En snickare byggde barnens sängar under snedtaket, berättar Jessika.

Gavelfönstrena låter ljuset flöda in i rummen, och ljuset förstärks av vitmålade snedtak. Golven hade tidigare platsmatta, som ¿i december när familjen planerade flytten var kall och ogästvänlig. Nu binder en heltäckningsmatta samman rummen.

– Jag var skeptisk till heltäckningsmattan det kan jag säga. Jag var orolig att det skulle bli smutsigt och så. Men vi ville att det skulle vara ombonat och kännas varmt. Och nu när den ligger här är jag nöjd med mattan, berättar Jessika.

Rum för kompishäng. Ebba Tingström och Isa Ehrengren har gott om plats att umgås på i Ebbas rum. Soffan går enkelt att göra om till gästsäng. Foto: Margareta Andersson
Rum för en sportentusiast. När Bostad är på besök tar Felix Tingström och kompisen Alexander Beskow chansen att trixa lite med innebandyklubbor och -boll på rummet. Felix sportintresse är en del av inredningen, en VIK-flagga och lagbilder finns uppsatta lite här och var. Av inredning är han inte särskilt intresserad medger Felix.Foto: Margareta Andersson
Rum för kompishäng. Ebba Tingström och Isa Ehrengren har gott om plats att umgås på i Ebbas rum. Soffan går enkelt att göra om till gästsäng. Foto: Margareta Andersson
Kuddhav. Ebbas kuddar kommer från Thailand, Nya Zeeland och från - mormor.
Koll. En cerise skrivtavla för komihåg-anteckningar och trevligheter som vykort.
Jobbat ihop. ”Det är kanske mest jag och Ebba som inrett Felix rum”, säger Jessika Tingström, nästan förläget.

Mer läsning

Annons