Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katarina ger oss tips för trädgården

Ännu en trädgårdssäsong står för dörren. I år får Bostads läsare regelbunden guidning av Katarina Kihlberg, trädgårdsingenjör och redaktionschef på sajten Odla.nu.

Annons
Återkommer under odlingssäsongen. Katarina Kihlberg. Foto: Odla.nu

Katharina Kihlberg kommer veckovis att dela med sig av sina tips och sin kunskap i Bostad och på vlt.se/bostad.

Vem är du Katarina Kihlberg?

– Jag är informatör från början och har sedan utbildat mig till trädgårdsingenjör. Nu kan jag kombinera de två yrkena. Jag tycker om den praktiska biten i trädgården, och vill förmedla glädje och balans mellan vad vi gör i trädgården, och varför. Att bidra till självförtroende i trädgårdsarbetet och hålla det på en nivå som är rolig och realistisk, hoppas jag också på.

Har du en egen trädgård?

– Ja. den är 1300 kvadrat och jag skulle vilja beskriva den som vild men vacker. När vi flyttade dit hade tomten varit övergiven i 30 år.

Vilken är din favoritväxt?

– Akleja är en kär växt i en vild trädgård. De korsar sig fantastiskt! Daggkåpa är också en favorit. Den fyller ut snyggt i en stor trädgård.

Vad skriver du helst om?

–  Jag skriver gärna om hur man planterar och vattnar, alltså praktiska artiklar av sorten gör-så-här.

Vad hoppas du på för säsongen 2012?

– Privat: Vi har grävt ett stort köksland som jag hoppas få tid med, att det inte bara var en dröm. Jag hoppas över huvud taget att 2012 ska bli mycket, och det tror jag det blir, fokus på att odla ätbara saker, inte bara för dem med stor trädgård, utan att även den som bor i lägenhet i stan kan odla potatis i en hink eller sallad i krukor.

Mer läsning

Annons