Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativ inredning för kreativt tänkande

På Johannisbergs herrgård skapas visioner med hjälp av kreativ inredningskonst. Här får människor öppna sitt sinne och ta emot det som är drömmarnas dal.

Annons
Malina Gustafsson och Gustaf Oscarson inreder för att ta fram känslor och kreativa sidor hos besökarna.

”Dream Valley” skapades av Malina Gustafsson och Gustaf Oscarson.

Ett koncept där inredning och aktiviteter ska skapa en kreativ miljö att arbeta i. Här ska människorna med hjälp av omgivningen tänka annorlunda och komma ur sitt ”kontorstänk”.

– Både inredning och aktiviteter ska påverka. När du öppnar en dörr till ett rum så ska du tänka; vad händer här? säger Malina.

Varje rum är inrett efter en egenskap du behöver för att förändra något i dig själv eller i världen.

– Vi har fyra inredda rum, samt två toaletter där den ena är inredd för att reflektera och den andra för att bli påmind om dina drömmar, säger Malina.

Malina och Gustaf försöker att inte ha för bråttom när de föreställer sig hur ett rum ska se ut.

– Ernst har ett bra citat; ”Här sitter jag och tar in rummet”. Sätt dig och känn in vad som passar bäst och kolla in olika vinklar. Var inte rädd för färg. Det är mycket som är vitt och sterilt idag, våga ta in något annorlunda, säger Malina.

De åker runt på loppisar, auktioner och besöker slott för inspiration.

– Alla borde göra det. Det finns mycket inspiration att hämta från herrgårdar och slott om man gillar gammalt. Det kan vara svårt att bara köpa dyra saker så lär dig att klä och måla om saker, det gör stor skillnad, säger Gustaf.

– Tänk mer tema. Det blir lättare att välja möbler och inredning om du har något att gå efter. Möblera efter sällskapsytor istället för efter vart teven är placerad och glöm inte taket, det finns mycket du kan göra där, säger Malina.

Visionen är och har varit att skapa en mötesplats mellan entreprenörer och olika människor. Personer som vill förändra och tänka nytt.

Malina och Gustaf letade flera år efter en miljö att skapa något kreativt i. För två år sedan fick de upp ögonen för Johannisbergs herrgård.

– Vi lockades av läget, Västerås är en expansiv stad. Herrgården var fin men hade ingen speciell inredning, säger Gustaf.

Här håller de olika typer av konferenser och evenemang för företag och organisationer. Till hösten planerar de att öppna upp för privata tillställningar.

– Det är mer pampigt än en vanlig konferens. Det är inte så många företag som har en maskeradbal istället för en julfest, säger Gustaf.

– Det är ett fantastiskt naturområde och väldigt nära till vattnet. En stadsnära oas som tyvärr inte används så mycket, säger Malina.

Malina och Gustaf hoppas kunna göra Johannisberg till en ännu större mötesplats för entreprenörer.

– Det finns en tanke om att göra det till en svensk version av ”Silicon Valley” med hotell och möjligheter för människor att mötas på ett annat sätt, vi får se om det är möjligt, säger Gustaf.

Toaletten
Valvet används som ­middags- och festlokal.
Gustaf Oscarson och Malina Gustafsson.
Herrgården i Johannisberg.
Annons