Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madeleine bor på 8, 8 kvm –och trivs

Studentboende. För de flesta rimmar det illa med egen täppa och stugromantik. Men inte för västeråsaren Madeleine Forsberg.

Annons
Allt under ett (litet) tak. Den lilla stugan som Madeleine flyttar in i har precis allt som en student behöver. Men att möblera om blir svårt då den mesta inredningen är integrerad och sitter fast.foto: AF Bostäder/Drago Prvulovic

Många är de som drömmer om en liten stuga med egen gård omgärdat av ett vitt staket. Men det är nog kanske inte så många studenter som går i de tankarna, framförallt då de inte har möjlighet till så mycket annat än just drömmen.

Men för 21-åriga Madeleine Forsberg från Västerås har drömmen just slagit in.

– Jag blev kär vid första ögonkastet, säger hon om det nya studentboende hon i dagarna flyttar in i.

Madeleine bedriver Europastudier i Lund, och valdes nyligen ut av AF Bostäder till att bo i vad de kallar Sveriges minsta studentbostad. Bostaden, en liten stuga på 8,8 kvadratmeter är ett led i arbetet med att få ned boendekostnaderna för nya studentbostäder. Att lösningen blev en stuga passar stugromantikern Madeleine Forsberg mer än väl.

– Jag älskar när det är litet och mysigt. Det ska bli så otroligt kul att bo där, jublar hon.

Den lilla stugan ligger i ett område med studentlägenheter i Lund, har sovloft med ett arbetsbord under, en liten mathörna, pentry och toalett med dusch. Allt på 8,8 kvadratmeter vilket inte lämnar så mycket utrymme för att ”sprida ut sig”.

– Det går inte att bara handla loss och sprida saker kring sig. Man har ju inte så mycket utrymme att ha allt på. Men det gäller att se det stora i det lilla, säger Madeleine med ett skratt.

För Madeleine som tidigare bott i ett kollektiv med tre killar ska det bli skönt med ett eget boende. På många sätt.

– Nu kanske jag får ha min mat i fred. Grabbarna plundrade kylen ibland och det kan ju förstöra en hel dag, skrattar hon.

Egen täppa. Till stugan hör en liten trädgård där Madeleine har planer på att odla morötter och olika kryddor.”Det blir perfekt nu till våren när solen börjar värma igen” säger hon.
Tajt. Man behöver inte ta många steg för att se hela Madeleines bostad.

Mer läsning

Annons