Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt efter åren i villa

När fyra av fem barn lämnat boet i Surahammar, bestämde sig Tommy, Gun-Marie och sonen Mikael att flytta till Östra hamnen i Västerås.

Annons
Vit trappa och möbler i gustaviansk stil.

Tommy och Gun-Marie Beventorp har bott på Mälargatan i två och ett halvt år. Sonen har hunnit ta studenten och flytta till USA för studier.

De kom från ett större hus nära naturen och landade i city. Flytten till stadsradhuset på 150 kvadrat föregicks av månader med sorterande, packande och bortskänkande.

Och hade du frågat Gun-Marie vart flyttlasset skulle gå för tre år sedan, hade hon inte sagt Mälargatan. Det var Tommy och sonen som ville titta på radhuset.

Vad föll du för?

– Läget, säger Tommy.

– Jag ville inte ens åka hit, men när vi kom upp på gården, kände jag wow! säger Gun-Marie.

Närheten till vattnet och husens arkitektur för tankarna utomlands.

I längan bor mest barnfamiljer och Beventorps trivs med liv och rörelse på gården. Paret uppskattar glimtarna av vattnet mellan husen, och känslan när lastfartyg tuffar in i Östra hamnen. Ytan närmast balkongen, på radhuslängans framsida mot gatan, rymmer matsal och soffgrupp. Trappan i radhuset är vit, hos de flesta grannar finns ektrappor. Här har Tommy och Gun-Marie behållit de tidigare ägarnas mullvadsfärgade vägg. Det bruna går igen i soffmöblemanget.

– Att blanda mönster, men hålla sig till en färgskala, tycker jag är jättespännande, säger Gun-Marie.

Den blommiga soffan i bruna nyanser står följaktligen intill en brunrandig fåtölj, en Bröderna Anderssonsfåtölj som paret fyndat på nätet och klätt om.

Som kontrast lyser lejongula textilier, och tonen går igen i tavlorna.

– Färgklickar är viktigt för mig. Dessutom är det så att man med accentfärger gör att rummet ser större ut, säger Gun-Marie som arbetat med inredning i offentliga miljöer.

Den här delen fungerar inte bara som finrum. Tommy sitter ofta och läser tidningen i fåtöljen, med jackrussel terriern Oliver liggandes på armstödet.

Paret är vana vid inrednings- och ombyggnadsprojekt sedan tiden i villa. Eftersom båda är intresserade av hur hemmet ser ut faller det sig naturligt att ha projekt på gång, tillägger Gun-Marie.

Är det något de vill förändra i radhuset är det köket. Arbetsytan med öppning mot trappan är för mörk och nyttjas inte. Genom att ta bort arbetsbänken och flytta kyl och frys till dess plats skulle ytan för matplatsen bli luftigare.

– Jag skulle också vilja ha en ny möbel i köket, men vi får se, säger Gun-Marie.

Paret trivs visserligen i radhuset, men överväger ändå att flytta. Med yngsta barnet ut- fluget, blir 150 kvadrat meter lite väl rymligt.

Uppskattat vardagsrum. Tommy och Gun-Marie Beventorp umgås ofta i vardagsrumsdelen intill radhusets stora fönsterparti mot balkongen. Här trivs också parets hund Oliver, och besökande kompisen Cleo (på golvet till höger). Gun-Marie har tagit vara på tavlornas rostade gula toner som accentfärg i rummet. Nästan alla tavlor  i hemmet har svärsonen Rickard Linder målat.
Matplats vid balkongen. Såväl skänk som matsalsbord har paret köpt på Blocket, från Stockholm respektive Sandviken. På bordet tre fröhuslyktor från Paradisverkstan.
Sticker ut. I många av radhuslängans kök är inredningen i ek, men i Tommy och Gun-Maries kök var inredningen vit, till parets glädje.
Grupperat i gult. Ljusstakarna i gult glas hittade Gun-Marie i en fyndlåda. När hon sedan fann vasen, också till fyndpris, var gruppen som lyser upp fönsterbrädan ett faktum.
Matplats mot gården. Bordet följde med från huset i Surahammar. Mot väggen har paret byggt vidare med köksskåp och -skiva och fått mer förvaring.

Mer läsning

Annons