Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf fixar uteplatser i tv

Han har gjort det fantasifullt grönskande på ett förortsdagis och friskt lockande för de gamla på ett äldreboende. Västeråsaren Rolf Sandahl är med i ett tv-program som skapar en finare vardag utomhus för de som behöver det mest.

Annons
Vardagsprakt. Rolf Sandahl jobbar till vardags som trädgårdsmästare på Plantagen. Ibland åker han ut i landet och är med och startar nya butiker, något han tror kan ha spelat en roll i hur han fick jobbet i tv-programmets trädgårdsmästargäng.Foto: Per G Norén

Den här jobbvåren är lite trixig för Rolf Sandahl, växterna i trädgårdsbutiken han arbetar i måste flyttas in och ut hela tiden. Kylan dröjer kvar och växterna får inte frysa.

I sensomras var det dock större projekt som Rolf hade för händerna, när han var med i inspelningen av programmet trädgårdsdrömmar som just nu går på tv 4 på måndagar.

Vad gör du i programmet?

– Jag ingår i gänget trädgårdsmästare som planterar och bygger, lägger plattor och sten, klipper och trimmar. Det är vi som gör jobbet som arkitekten ritat. Vi är fem, sex personer och vi jobbar mest i bakgrunden.

Vad handlar programmet om?

– Vi är på sex platser i Mälardalen och gör om tråkiga utemiljöer på dagis, äldreboende och liknande.

Hur kommer sig att du är med?

– Företaget jag jobbar på sponsrar programmet. Jag har varit med och hjälpt till när de bygger nya butiker i landet, och jag tror att det kan vara en bra kontakt med huvudkontoret som gjorde att jag blev tillfrågad om jag ville vara med i gänget i tv-programmet.

Hur var det att vara med om tv-inspelningen?

– Det var jättekul, jag hoppas verkligen på en säsong till! Vi spelade in från åtta på morgonen. Först framåt eftermiddagen kom programledaren Linda, hon sköter intervjuer och sådant.

Trion som syns. Programmets profiler är snickaren Pirre Starrin, Linda Lindorff och trädgårdsdesignern Ylva Landerholm. Foto: Tv 4

Mer läsning

Annons