Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabina gillar varma färger

På den gröna hallmattan står det ”Känn dig som hemma”. Det är den känslan som varit ledord när Sabina Jarnfelter inrett sin tvåa i centrum.

Annons
Till bords i köket. Inom kort åker den svarta mattan ut och en kohudsmatta åker in. Fiskarna på bordet är favoriter för Sabina Jarnfelter. De kantiga ljusstakarna kommer från Mio och tavlorna har Sabina gjort själv tillsammans med sin mamma. Det är vaxduk från Åhléns som de med möda spände hårt och jämnt och häftade på ramar. Accentfärg i köket är turkost, här i IIttalatealights och Matteusfat. Foto: Per G Norén

Efter två och ett halvt år i lägenheten har det mesta fallit på plats.

– Jag vill verkligen att den som kommer hit ska känna sig välkommen. Mitt hem är skapat för att alla ska kunna vara här, både stor och liten, säger Sabina. Hon har ofta vänner på besök – och när det gäller små besökare är det systersönerna Wilgot, 4,5 år, och Ludvig, 3 år, som hälsar på moster.

– De är jättefina och försiktiga, och tittar väldigt gärna på alla saker som de tycker är speciella.

Sabina har en förkärlek för detaljer som är ovanliga, därför ligger en äkta venetiansk karnevalmask i vardagsrummet, och två abstrakta tavlor i svart och guld från Thailand smyckar en vägg.

Topp tre av iögonenfallande detaljer för en vuxen besökare (läs undertecknad).

1. Gigantiskt hjorthuvud på väggen i vardagsrummet. 2. Två stora fiskar som skulpturer på köksbordet. 3. Magnetknoppar i hallen håller ordning på nyckelknippor.

– Det ser tungt ut, men är jättelätt, säger Sabina om det gipsfärgade hjorthuvudet på väggen.

Hornen sitter stolt på plats, men är litet sköra, trots det är det inte omöjligt att någon julkula hamnar bland hornen så småningom. Sabina älskar julen, är uppvuxen i ett hem där julen fått ta plats i inredningen, och nu när hon har eget bo, byter också det skepnad i december.

Någon vanemässig konstnärlig pysslare är hon inte, säger hon.

– Jag drar mig inte för att måla om en grej eller så, men jag kan inte måla mer än streckgubbar.

Sabina tycker om att blanda detaljer från olika butiker, och från olika stilar (orientaliska vaser och en modern taklampa exempelvis). Det ska vara enkelt och hemtrevligt, lite ombonat.

Har hon väl fått en idé ger hon sig inte förrän hon hittat det hon letat efter.

Inspiration får hon från inredningsbloggar, från butiker och från tidningar.

Inredningsintresset, som hon med ett brett leende (fyllt av passion och ett uns ursäktande) beskriver som ”jättestort”, har lett till att hon jobbat extra i en inredningsbutik parallellt med andra arbeten. I jobbet fick hon kunskaper om hur man kombinerar färg och form, det har kommit till användning hemmavid. Vardagsrummets svarta/lila färgskala har hon valt för att färgerna harmonierar fint och för att de tillsammans ger rummet värme.

– Jag tror att alla former finns hemma hos mig, jag gillar speciella detaljer och saker som väcker lite uppmärksamhet.

Samtidigt är det viktigt att lägenheten, hemmet, känns lugn och trygg och är en plats för avkoppling och återhämtning.

– Det har tagit lite tid, jag har inte velat köpa allt på en gång, men nu är det nästan klart och jag är faktiskt väldigt nöjd och stolt över mitt hem.

Vardagsrum i mjuka nyanser. Mellan svart, via lila, silver och grått, vidare till vitt vandrar färgerna i vardagsrummet. Sofforna är från Mio, lampan från Gallerix och över skänken hänger ett handslaget brickbord från Nordik.
Vilsamt. Sovrummets vita och gröna toner skänker lugn. Men lugnet kommer inte att bestå, rummet är nästa projekt, en ny säng ska in.
Dekor och förvaring. Fondtapeten och en garderobshäst blir ett dekorativt blickfång vid sängens fotände.
Dekorativt på balkongen. Sabina har nyligen höstskrudat sin balkong, som även har plats för ett bord och två stolar.
Pryder sin plats. Hjorthuvudet är Sabinas senaste köp.

Mer läsning

Annons