Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljer Parisdröm från Fagersta

Från Fagersta sköljer en ljuv dröm om ett Paris för 100 år sedan ut över inredningssverige. Katarina Unemar har den svenska agenturen för märket Miss Étoile som på kort tid blivit en uppmärksammad hit ¿i inredningsmagasinens reportage.

Annons
Lyftet. Det är takdekorationerna; Pompoms och lyktor, som gjort märket Miss Etoile på uppmärksammat på så kort tid.

– Det var en flaxgrej, jag letade efter ett nytt märke att sälja och såg på en branschsida att de sökte en agent. Så jag sökte och fick agenturen. Sedan har allt gått väldigt fort, berättar Fagerstabon, förlåt Västanforsbon, Katarina Unemar.

Som agent har man rätten att sälja ett ¿märkes produkter till butiker.

Katarina prickade rätt när hon fastnade för Miss Étoile. Hon ställde ut med märket på Formexmässan i Stockholm i våras och fick mycket uppmärksamhet i pressen.

– Jag har försökt att haka på det, genom att skicka varor till inredare som vill låna till inredningsreportage. Dessutom måste jag hålla jämnt steg med beställningarna från butiker.

Katarina tror att genomslaget kom så snabbt eftersom varorna går att blanda in ¿i många stilar.

– Vi lämnar det vitvita och plockar in andra färger och skojiga grejer, som pompoms.

Pompomsen är det som synts mest ¿i pressen, mintgröna, skära och vita silkespappersbollar som kan hängas i taket.

Till Bostads läsare delar hon med sig av tre tips för inredning:

1 Färg. ”Det tycker jag överhuvud taget att man ska våga ta in. Till och med en riktig vitt-vitt-stil kan blandas upp med ljusa färger. Har du redan färger hemma kan man skruva upp det lite extra med en knallorange, eller någon annan knallig färg. Våga lite mer!

2 Personligt. ”Våga ta in det som du själv gillar, få det att funka och stå för det. ¿Gillar du en stubbe, ta in en stubbe! Det är okej med det mesta nuförtiden, en skön motreaktion mot de fasta och strikta stilar som varit.”

3 Dominans. ”Med det menar jag att man dominerar inredningen med något, exempelvis en färg, så att man får en känsla av ¿helhet. Gillar du blommigt, ta det och gör det ordenligt! sedan kan du bryta av med accenter. Jag brukar ta exemplet med kläder: är du svartklädd syns ett färgstarkt eller originellt smycke mer mot den bakgrunden än om du är klädd i en mix olika färger.”

Med snackisen ombord. Katarina Unemar tog hem agenturen för populära märket Miss Étoile, som på bara tio månader har gått från okänt till att bli en riktig snackis i inredningsmagasin, på bloggar och i butiker.
Mässmontern i augusti. ”Jag tycker det finns ett drag av art deco i formgivningen”, säger Katarina Unemar.

Mer läsning

Annons