Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra fixar balkongmys

Nu är det dags att skapa ett härligt uterum av balkongen och det behöver varken bli krångligt eller särskilt dyrt. Sandra Forsman piffade upp sin balkong med gåvor, nyköpta blommor och accessoarer hon redan hade hemma.

Annons
Efter. Trevligt uterum. Sandra myser på balkongen tillsammans med hunden Selma.

Sandra Forsman har bott i sin lägenhet på Malmaberg i två år men har hittills bara fixat till balkongen.

– Jag älskar inredning, men det är ett nytt intresse. Jag tycker om blandad stil, men jag gillar inte när det är toppmodernt, då blir jag nervös. Det ska vara mysigt och hemtrevligt. Jag gillar blandningen av lantligt, orientaliskt, bohemiskt. Jag gillar allt, säger hon och skrattar.

På balkongen har hon lagt ut trasmattor som döljer betonggolvet och ställt och hängt upp blommor och lyktor lite här och där. En stor tidningshög ligger på golvet och färsk melon finns färdigskivad och redo att ätas.

– Stolarna och bordet har jag fått av mamma. Mycket här har jag fått. Kuddarna var i vardagsrummet tidigare men passade perfekt här. Totalt har jag spenderat cirka 2 000 kronor. Jag har valt att ha rosa blommor, förra året hade jag vitt och grönt. Då hade jag massor med blommor men nu har jag lite färre, det blev så dyrt.

Nu när balkongen är klar är planen att fortsätta med resten av lägenheten.

Hur vill du att till exempel vardagsrummet ska se ut?

– Väggarna kommer vara vita. Jag älskar gamla böcker så jag skulle vilja ha en vägghylla med böcker, huller om buller. De ska inte stå upp utan ligga ner. För övrigt är jag ute efter saker som ingen annan har. Att göra om gamla möbler. Jag behöver två byråer och först tänkte jag köpa på Ikea, men sedan tänkte jag, fan Ikea, det har ju alla.

Efter lyftet. Enkla detaljer ger ombonad känsla.
Orientaliskt. Den flätade lådan och metallyktan för tankarna österut.
Före.

Mer läsning

Annons