Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skapa med skimrande glas

Fånga vårsolens strålar. Skimrande glänsande glas som samlar solljuset och skickar det vidare ut i rummen är en av vårens trendnycklar. Samla grupper av glas i förstersmygar, på bord eller bänkar och få ett vackert blickfång.

Annons

I vår är återvunnet glas, nytt glas, genomskinligt, färgat, tunt, buckligt, gammalt och frostat glas lika rätt!

Rota i skåp och gamla lådor, kika på loppis eller nyanskaffa, sedan är det bara att experimentera med vilket glas som passar ditt hem bäst. Mixa flaskor, vaser, burkar och skålar i olika höjder. En kvist eller en enkel blomma i en av glaspjäserna är pricken över i.

Stjälkkram. Tulpanvas från Dorre finns i flera färger i Cerveras sortiment, pris 169 kronor, höjd 20 centimeter.
I en liten ask. Iittalas serie Vitriini består av glasaskar i olika storlekar och färger. Cirkapris från 224 kronor (för minsta asken; 6 x 6 centimeter). Finns bland annat på Royaldesign.se och Skultuna fabriksbutiker.
Stor och liten. Vaser från Åhléns. Stor 129 kronor, liten 99 kronor.
Inspiration i vårsolens glans? En samling flaskor i ljust färgat glas på Formex-mässan i januari fick de nyvakna solstrålarna att dansa. Flaskorna kommer från Dixie Interiors.
Vatten i glaset? Munblåst skål på fot från Indiska, finns i två storlekar. Pris från 59 kronor.
Solstrålefångare. Karamellskål i glas med knopp, finns i flera färger på Lagerhaus, pris 69 kr.
Pyttevas. Inte mer än 7 centimeter hög är den här lilla vasen, men lagom för vårens första blomma. Finns på Village, pris: 59 kronor.

Mer läsning

Annons