Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartvit favorit att samlas i

I Anna-Karin Danielsson kök finns de små detaljerna som gör det speciellt. Därför är det också hennes favoritrum.

Annons

Anna-Karin och hennes make Tomas bor vackert. Alldeles vid bron i Kvicksund har de en lägenhet på bottenvåningen. Vattnet är precis nedanför uteplatsen och en gång tog sig faktiskt Tomas ett dopp härifrån.

De har bott i lägenheten sedan 1996 och gjort om köket i omgångar. De började med golv och tapeter. Ett svart laminatgolv, som ser ut som klinker, och svarta, vita och grå tapeter med ett psykedeliskt mönster.

Men så tröttnade de också på bokluckorna som funnits i köket sedan det byggdes 1993. Och valet föll på en vit lucka från Härjedalskök, designad av arkitekten Tomas Sandell. Träffar ljuset rätt glimrar luckan till och visar upp ett mönster av vita, glänsande prickar. Och öppnar man skåpen, ser man att insidan är röd.

– Jag ville ha en vit lucka, men det är roligt med den röda insidan. De hade faktiskt inte sålt den här luckan utanför Stockholm förrän vi köpte den, säger Anna-Karin.

Att bygga om hela köket var aldrig aktuellt. Stommarna står som de bör stå.

– Det går inte att göra så mycket annorlunda, säger Anna-Karin.

Däremot bytte de ut kakel, bänkskivor, fläkten och spisen.

Grunden i inredningen är svart och vitt, men med färgaccenter. Anna-Karin gillar inredning, har jobbat på både Ikea och Lagerhaus, frossar i inredningstidningar och går gärna i inredningsbutiker.

– Ett tag hade jag bara röda saker till men nu har jag bytt ut dem till gröna. Jag tycker det ska vara en blandning av gammalt och nytt, så att det inte ser ut som ett katalogkoncept.

Mer läsning

Annons